avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratie adaos comercial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratie adaos comercial

Buna ziua,
Va rog frumos sa/mi zica si mie cine stie. Conform legii 12/1990 republicata in 2009 persoanele juridice depun o declaratie privitor la adaosul si comisionul practicat. Acest lucru e usor de depistat pentru magazine cei ce muncesc pe baza de comision etc.
Cum stabilesc valoarea adaosului comercial pentru o societate prestatoare de servicii (ofera proiecte de case oamenilor).
Mi/a zis cineva ca depistez cheltuielile pentru realizarea proiectului si pretul incasat pe proiectul repectiv, dar mi se pare o prostie si incorect caci unele cheltuieli nu pot fi defalcate. Eu nu sunt magazin, cumpar cu un pret si vand cu altul aici e cu totul altfel.
Altii confunda cu profitul si cifra de afaceri chestii total diferite.
In cazul acestei declaratii cum calculez addaosul si care este legea de definire a adaosului acesta.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 20:22, 15 Noiembrie 2010
Declarati o marja cat mai mare a comisionului (de exemplu de la 0% la 1000%). Totul este va incadrati in aceasta marja. Iata un exemplu de declaratie:

S.C. ………………..............S.R.L.
Adresa ……………………………
…………………………………….
C.I.F. …………………………….

Catre
Administratia Finantelor Publice
……………………..

Subsemnatul …………………………, in calitate de administrator al S.C. ……………………………. S.R.L., va aduc la cunostinta ca societatea susmentionata, practica un adaos comercial cuprins intre 0 si 500%, precum si un comision de intermediere cuprins intre 0 si 1000%.
Prezenta comunicare a fost facuta in baza prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 291 din 05/05/2009.

ADMINISTRATOR
………………………….

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
Declaratie de adaos comercial Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un SRL (nou infiintat) cu obiect de activitate - cod CAEN 4791 - ,,Comert cu amanuntul prin intermediul caselor ... (vezi toată discuția)
Adaos comercial catalinamariad catalinamariad Buna ziua, Societate X are ca obiect de activitate cod CAEN 7490 , iar de curand realizeaza si vanzare de masinute electrice pentru copii. Mi s-a transmis ... (vezi toată discuția)