avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... urgent va rog, participare la asociatie existenta
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

urgent va rog, participare la asociatie existenta

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o solutie juridica pentru urmatoarea situatie:
Exista o asociatie cu experienta relevanta in domeniul de activitate de peste 5 ani. Exist eu ca persoana intresata sa fie membra in asociatie, pentru ca ei au experienta, fiind deci valorosi in licitatii ca si experienta similara.
Sunt necesare, din partea mea , aportui in bani, natura si munca.
Intrebarea este: ma pot asigura impotriva riscurilor * printr-o simpla hotarare a presedintelui sau prin o modificare a statututului care sa imi acorde "drepturi speciala" in raport cu alti asociati?

* sa uite asociatii ca am adus aport si sa imi puna la indoiala dreptul de decizie in anumte arii bine delimitate
* in cazul in care presedintele (singurul cu care am o conventie de principiu) se retrage din asociatie, un altul poate decide inchiderea asociatiei

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
TPGeorgiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARIA MAGDALENA HISUM , Consultant credite si finantari 21:59, 2 Ianuarie 2011
O solutie ar fi un demers la notariat, unde sa fiti inclusa ca membru fondator. O conditie e aceea ca toti membrii fondatori trebuie sa fie prezenti in fata notarului. Se mai pot face modificari in statut, unde sa se stipuleze drepturile si obligatiile membrilor de onoare, dar pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Renuntare membrii fondatori mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos, puteti sa imi spuneti si mie care este demersul legal pentru a putea renunta la un numar de membrii fondatori dintr-un ONG? Este ... (vezi toată discuția)
Membri fondatori ong marceldumitru marceldumitru Buna dimineata, am urmatoarea intrebare: cum se procedeaza atunci cand unul sau mai multi dintre membrii fondatori ai unui ONG decid sa iasa din asociatie sau ... (vezi toată discuția)