Ma numesc Timar Ovidiu, am fost angajat la o firma unde nu mi-am primit salariul la timp adica cu intarzieri de luni de zile si din luna mai acestui an mi-am gasit alt loc de munca si mi-am depu s demisia la zi la vechiul loc de munca invocand motivul neplatii la timp a salariului, de atunci am mai primit salariul pe luna ianurie 2010 si ceva din luna februarie,mai am o restanta de primit din luna februarie si salariul tottal pe lunile martie si aprilie, va rog sa ma ajutati cu un sfat cum as putea sa imi recuperez acesti bani pentru care am muncit, mentionez ca in situatia mea mai sunt cativa colegi care si ei au plecat de la acel angajator si inca nu si-au primit salariile restante.
am vorbit c u un avocat care a facut o cerere catre angajator sa se prezinte la el la cabinet si sa rezolvam problema pe cale amiabila dar angajatorul nu s-a prezentat, prin urmare nu pot decat sa-i actionez in instanta.
Intrebarea mea este daca ma pot reprezenta singur fara avocat in acest proces si ce acte trebiue sa aduc sa dovedesc neplata salariului, pt avocatul mi-a cerut o taxa de 600 ron care mie mi se pare cam mare(nu stiu cat este onorariul la alti avocati) ca el isi primeste banii dar eu...can am sa-mi recuperez banii
Si ce sanse am sa castig acest proces cu ce poate fostul meu angajator sa vina si sa-mi blocheze plata salariului?
va rog mult ajutati-ma cum ar trebuie sa procedez
va multumesc anticipat
v-a sfatuit f bine avocatul sa dati in judecata fostul angajator pt recuperarea drepturilor salariale restante.nu dvs trebuie sa dovediti ca nu ati primit salariile.angajatorul e obligat in instanta sa probeze ca v-a platit topate drepturile salariale.
Rãspuns itm
ralukdas
Am lucrat la o firmă din Bucureşti şi în urma demisiei nu mi-am mai recuperat drepturile salariale. Am făcut sesizare la ITM Bucureşti prin e-mail ... (vezi toată discuția)
Lichidare
vladutepes
Prima data acum aproape 2 luni, i-am trimis sms angajatorului rugand sa-mi comunice cand pot ridica banii de lichidare si cartea de munca. Dupa 1 luna, mi s-a ... (vezi toată discuția)