avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare

Prima data acum aproape 2 luni, i-am trimis sms angajatorului rugand sa-mi comunice cand pot ridica banii de lichidare si cartea de munca. Dupa 1 luna, mi s-a comunicat doar ca pot ridica cartea de munca. Am fost plecat in luna de miere. Joia trecuta (09.10.2009), am ridicat cartea de munca. Si am trimis iar mail rugand sa mi raspunda prin mail cand pot ridica banii. Pana acum, nu mi-a raspuns. Ce urmeaza sa fac? Sa fac o sesizare la ITM? Mi-am dat demisia pe 5 august si nu am respectat preaviz..Mentionez ca eu sunt deficient de auz.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
vladutepes, utilizator
Cel mai recent răspuns: vladutepes , utilizator 11:04, 12 Octombrie 2009
1. In legatura cu plata drepturilor salariale restante, ITM nu va poate ajuta.
2. Trebuie sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Multumesc pentru raspunsul dvs. Cum pot proceda dand in judecata? N-am facut asta niciodata! Sunt deficient de auz si probabil ca voi fi ignorat. Locuiesc in Bucuresti (sector 4).
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
vladutepes, utilizator
1. Puteti consulta orice jurist care va poate ajuta. Chiar si un jurist de la ITM (eu nu sunt jurist ca v-as fi ajutat cu placere). Poate un coleg jurist de pe forum va ajuta sa faceti plangerea necesara.
2. Puteti sa aveti si un avocat al carui onorariu il veti recupera de la angajator drept cheltuieli de judecata.
Succes!
Eu cred ca puteti incerca mai intai la ITM Radu Voda cu o sesizare scrisa, in care sa reclamati faptul ca nu v-ati primit drepturile banesti la plecarea din societate. In termen de 30 de zile va vor da un raspuns.
Inspectoratul de-abia asteapta astfel de sesizari ca sa faca controale. Vor cere dovada platii salariilor si, cum Dvoastra nu l-ati primit, nu ati semnat stat de plata si angajatorul nu va putea dovedi ca vi l-a platit.
1. Faceti o sesizare la ITM Bucuresti, str.Radu Voda nr.26-26A, sect.4 si explicati-le ca nu ati primit drepturile salariale. In urma controlului vor da masura a prezenta dovada achitarii acestor suma, in caz contrar ii vor sanctiona contraventional.

2. De asemenea, va puteti adresa Tribunalului Bucuresti cu o actiune in pretentii pentru a obliga la plata drepturilor salariale restante pe fostul dvs angajator. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare de timbru si se poate depune in termen de maxim 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul restant.

Alte discuții în legătură

Itm curca cristina curca cristina buna ziua, cum se poate depune o reclamatie catre ITM daca nu esti din accelasi oras? EX:Eu locuiesc in CTA dar firma are sediul principal in BUC. (vezi toată discuția)
Adresa itm valentinaaa valentinaaa ce adresa are ITM sector 2? Vreau sa trimit o cerere prin posta. Multumesc! (vezi toată discuția)
Adresa itm sector 1 weronik68 weronik68 buna ziua. vreau sa aflu adr itm sect 1 eventual un nr de tel.vreau sa stiu unde se afla cartea mea de munca.patronul spune ca e la itm .cei de acolo nu o ... (vezi toată discuția)