avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cae este legea divortului daca unul din parti este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cae este legea divortului daca unul din parti este bolnava

soutul meu a inaintat actiune de divort dupa 40 de ani de casatorie pe motiv ca sint bolnava pshic de 20 de ani. De aprpape 2 ani el e plecat de acasa de si sta in concubinaj cu alta femee
cum pot sa ramin cu apartamentul si sa si divortez de acesta bestie?
daca eu sint de acord cu divortul pierd jumatate din casa - si ramin pe drumuri - cu 10, 000 de euro cit este partea mea din apartamentul nostru din calarasi nu pot cumpara nimic si ramin pe drumuri - am o pensie de 9 milioane .
Copii nu vor sa ma ajute unui medic si unui preot - spun ca ii fac de rusine ca sint
bolnava pshic si vor sa ma bage intr-un spital de cronici sa uite de mine - spital de cronici in Romnia inseamna trimiterea la moarte sigura.
Cine vrea sa fie bolnav - eu am fost 20 de ani asistenta pediatra si am ajutat mii de copi si parinti - acum toti m-au abandonat - este inuman si dureros sa ajungi la 63 de ani pe drumuri ca esti bonav - E uman ca daca aveti copii bolnavi sau parinti sa-i omorati si sa uitati de ei?

Va rog sa-mi recomandati ce pot face sau daca stiti o avocata buna sa ma ajute

Carmen
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:54, 15 Noiembrie 2010
In primul rand nu disperati pentru ca intotdeauna exista o posibilitate de rezolvare a lucrurilor.
Astfel, actiunea de divort nu are legatura cu cea de partaj.
In cadrul actiunii de divort se pune problema motivelor care fac practic imposibila continuarea casatoriei., deci fiind practic fara nici o relevanta asupra partajului acordul dat cu privire la divort.
In cadrul actiunii de partaj se pune problema partajarii bunurilor comune dobandite de soti in timpul casatoriei si a contributiei acestora la achizitionarea bunurilor .
La intrebarea " cum pot sa raman cu apartamentul" nu va pot raspunde pentru ca nu ati dat detalii cu privire la acesta., ati spus doar ca partea mea este de 10.000 de euro, ceea ce este insuficient.
Oricum cel caruia i se va atribui in natura imobilul, va trebui sa-l despagubeasca pe celalalt sot cu contravaloarea cotei sale stabilite de instanta.
Avand in vedere ca suferiti de o afectiune intervenita in timpul casatoriei care banuiesc ca a dat nastere si a unei incapacitati de munca, aveti posibilitatea sa solicitati in cadrul actiunii de divort stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea dvs., pensie care poate fi stabilita pana la 1/3 din venitul net al sotului dvs.
Atentie! daca casatoria se va desface din culpa dvs. exclusiva si se va stabili pensia mai sus aratata , veti beneficia de ea doar un an de la data desfacerii casatoriei.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Infidelitatea reprezinta un motiv temeinic pentru a fi desfacuta casatoria.Asadar, prin intermediul declaratiilor de martor si a interogatoriului veti demostra ca relatia matrimoniala a fost grav afectata de conduita sotului dumneavoastra.
Afirmatiile altora cu privire la starea dumneavoastra trebuie sustinute de mijloace de proba.(altmineri sunt tendentioase si pur sicanatorii ).
Iar internarea medicala, contra vointei dumneavoastra, nu poate interveni decat daca actiunile intreprinse de dumneavoastra impun tratarea si spitalizarea, in acelasi timp.
(masura de siguranta a obligarii la tratament medical sau cea a internarii medicale se dispune de procuror sau de instanta daca este savarsita o fapta prevazuta de legea penala, ori in speta, nu amintiti de o atare situatie ).

In ceea ce priveste imparteala, aceasta va avea loc dupa desfacerea casatoriei , in mod definitiv si irevocabil . ( sentinta de divort, prin neapelare, este capata acest caracter ).
In vederea unei modalitati de partajare, instanta va aprecia veniturile dumneavoastra, ale sotului, situatia locativa actuala, posibilitatea platii unei sulte.

In ceea ce priveste incapacitatea de a munci , survenita in timpul casatoriei, aceasta va da dreptul de a solicita de la sotul dumneavostra plata unei pensii de intretinere (plafonul maximal este de 1/3 din venitul obtinut de acest ).

Succes .
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
puteti depune o cerere reconventionala in privinta motivului de divort, puteti cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului. asta nu va asigura o cota mai mare la partaj. poate nici n-o sa faca sotul partaj, daca are unde sta, poate nu-l intereseaza casa. oricum nu cred ca baietii dvs sa va lase pe drumuri, solutii se gasesc
poate va ajuta copiii sa-i cumparati cota sotului
avand in vedere ca dvs aveti deja 63 de ani si pensie de 900 de lei, cam greu sa obtineti si o alta pensie de la sot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sint posibilitatile sa -mi pastrez apartamentul in caz de divort? carmeng18 carmeng18 soutul meu a inaintat actiune de divort dupa 40 de ani de casatorie pe motiv ca sint bolnava pshic de 20 de ani. De aprpape 2 ani el e plecat de acasa si sta ... (vezi toată discuția)
Divort fara minori irk irk in cazul in care sotul doreste desfacerea casatoriei dupa o perioada de 40 ani ,dar pe parcursul casniciei, din cauza batailor si a violentei asupra sotiei ... (vezi toată discuția)
Explicatii divort georgianagh georgianagh va rog frumos ajutatima si pe mine,daca sotul a parasit domiciliul conjugal de 3 ani de zile traind in concubinaj cu altcineva si vrea sa bage divort acum,dar ... (vezi toată discuția)