avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minorii au drepturi mobile?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minorii au drepturi mobile?

As putea sa cumpar un teren pe numele fetitei care este a sotului meu din prima casatorie,iar sotul meu prin hotarare judecatoreasca definitiva are dreptul asupra fetiteiSe poate sa fac acest lucru?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:12, 15 Noiembrie 2010
Da , se poate , in conditiile in care se va numi un curator ptr. administrarea bunurilor minorei , in conditiile codului familiei .
Da.puteti face acest lucru!
In cazul minorilor, actele de dispozitie , cum e cel de vanzare-cumparare, prespun atat acordul parintilor, cat si incuviintarea Autoritatii Tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor cozmapaunita cozmapaunita pe 7 august sau implinit 2 ani de cand sunt despartita de sotul meu si sunt divortata de 1 an si 6 luni .as vrea sa stiu cum si in ce conditii s-ar putea sa ii ... (vezi toată discuția)
Numire curator prin instanta de judecata madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune in instanta prin care tatal unei minore doreste sa fie numit curatorul acesteia pentru a se putea ... (vezi toată discuția)