avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitionare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitionare teren

Buna. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Exista vreo posibilitate de a achizitiona in mod legal, o bucata de teren, avand in vedere faptul ca acesta nu este dezmembrat(e inscris in cartea funciara impreuna cu o casa). Proprietarul e dispus sa vanda o bucata anume, dar daca nu e parcelat terenul ce act ar trebui sa incheiem sa nu am probleme pe viitor.
Cel mai recent răspuns: criscris19 , utilizator 17:24, 16 Noiembrie 2010
Faceți dezmembrarea și apoi contractul de vânzare/cumpărare.
Angajați un expert topometrist care să vă facă schițele, apoi întocmiți actul de dezmembrare în baza schițelor, apoi cumpărați bucata de teren liberă de construcții.
Daca va profita situatia -cumparati o cota parte indiviza de x% din dreptul de proprietatea asupra terenului(determinati si suprafata in mp si unde va fi situat terenul cumparat) prevalati-va si de dreptul de folosinta, sau de acces, dupa caz, asupra celeilalte cotei indivize de y % din restul terenului/sau parte din aceasta cota, ramasa in proprietatea vanzatorului(delimitatii si suprafata acestuia in procente/ cota indivaza si mp si unde este situat.)
In aceasta situatie veti deveni copropietari pe intreg terenul -bun imobilul si veti putea pe viitor sa-l dezmembrati conform suprafetelor deja delimitate si in mp.
Luatii acceptul vanzatorului, ca odata cu vanzarea, sa va permita si construirea unui imobil pe cota d-vs. Acest accept, pentru o viitoare constructie, este foarte important
in situatia in care ajungeti in contradictoriu in instanta
Multumesc de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)
Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)