Buna seara! Sora mea e maritata, are un copil. Recent a aflat ca sotul a avut o amanta, cetatean moldovean, care nu are drept de sedere in Romania, relatie in urma careia a rezultat un copil. Copilul amantei s-a nascut in Romania. Ce drepturi are acest copil in cazul in care a fost/nu a fost recunoscut (nu se stie) de tata? Poate amanta care nu are cetatenie romana sa cera, prin instanta, stabilirea paternitatii si acordarea pensiei alimentare? Care sunt caile pentru protejarea copilului rezultat in cadrul casatoriei?
Inteleg ca amanta, desi nu e cetatean roman, si nici nu sta in Romania cu acte in regula, (e vb de Republica Moldova, stat in afara comunitatii europene) poate sa-l actioneze in instanta pe presupusul tata...
Credeati cumva ca actiunile in justitie sunt rezervate numai UE?
In urma unei relatii in afara casatoriei tatal meu a avut un copil pe care l-a recunoscut in urma cu 27 ani
Recent am aflat de existenta acestui copil , din cartea de munca a tatalui meu. As dori sa aflu cum pot obtine mai multe informatii despre existenta acestui baiat, tot ce stiu este numele, data si locul nasterii.
Nu doresc sa-l intreb pe tatal meu .
Poate fi tras la raspundere ca a inselat-o pe mama in timpul casatoriei, baiatul fiind cu doar 7 luni mai mic decat mine.
Multumesc.
Adresati-va unei agentii de detectivi particulari sau Serviciului de Evidenta Informatizata a persoanelor.
Cred ca este cam tarziu sa fie tras la raspundere ...dupa 27 de ani #-o
Am aflat intre timp ca acel copil nu a capatat automat cetatenie romana, prin faptul ca s-a nascut pe teritorul Romaniei. Nu a fost recunoscut de nimeni si, din cate inteleg, are, deocamdata, acelesia drepturi ca mama sa. Stiu ca mama are viza pana in aprilie, cica de studii, ma intereseaza cum pot deveni atat mama cat si copilul cetateni romani...
Ajutor
doraa
BUNÃ!AM MARE NEVOIE DE AJUTOR!AM UN BÃIAT DE 3 ANI CARE S-A NÃSCUT ÎN ROMÂNIA, TATÃL LUI FIIND CETÃŢEAN COSTARICAN. Aª VREA SÃ ªTIU CE AR TREBUI SÃ ... (vezi toată discuția)