avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avans decontare - documente cu data foarte veche
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avans decontare - documente cu data foarte veche

Asociatul unei societati are avans decontare in suma foarte mare.Aduce facturi de protocol,consumabile si bonuri combustibil dar acestea sint datate cu vreo 5 luni in urma.Pot fi considerate documente justificative si inregistrate acum ? Daca da,cheltuiala este deductibila avind in vedere data documentului ? TVA-ul se deduce ?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 09:28, 16 Noiembrie 2010
Nu data este cea care da deductibilitate documentelor ci specificul firmei.Chelt.de protocol au deductibilitate limitata.
Puteti doar sa justificati destinatia banilor din casierie. Chiar si asa...., am inteles ca garda nu accepta inregistrarea facturilor decat in ordine cronologica (cf. Lg. Contabilitatii) si aplica amenzi....
Eu as face un decont de cheltuieli cu facturile atasate, l-as pune pe asociat sa-l semneze si le-as inregistra ca nedeductibile ca sa scap de soldul 542 .
Este o parere.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati in numerar ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: daca administratorii firmei ridica bani de la banca si le tin in \\"buzunar\\" iar la sf. lunii contabilul primeste ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal cimpazu cimpazu buna ziua, administratorul mi-a adus niste bonuri de motorina; formatul acestora este la fel ca bonurile obisnuite ex: alimente,haine etc deci nu au formatul ... (vezi toată discuția)