avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita

vreau sa deschid proces pt schimbarea programului de vizita ,deoarece nu pot respecta programul de vizita actual din cauza distantei.ma aflu in strainatate,ca sa nu mai merg in Romania cum ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: LIANA82 , utilizator 23:00, 19 Noiembrie 2010
Nimic nu va impiedica sa faceti acest lucru pentru motive intemeiate.
In vederea modificarii programului de vizita existent, va puteti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat domiciliul paratului ( taxa judiciara de timbru este de 8 lei , iar timbrul judiciar are valoarea de 0 ,3 ).
Obiectul actiunii introductive de instanta il constituie pastrarea legaturilor personale cu minorul ,in acord cu interesul superior al acestuia.
Pentru a preintampina vreo situatie conflictuala cu fosta sotie, va sfatuiesc sa mentionati, cu exactitate, modalitatea in care veti petrece timp alaturi de copilul dumneavoastra .
Este stabilita deja aceasta legatura ?Va sustineti copilul , financiar si afectiv ?
In caz ca raporturile dintre dumneavoastra si minor nu au inca , un parcurs firesc , va recomand ca aceasta legatura sa fie stabilita treptat, gradual, pentru a da posibilitate copilului sa se acomodeze cu o situatie diferita sau noua .

Totodata, prezenta dumneavoastra trebuie sa fie una constanta , sa nu existe momente mari perioade de absenta a dumneavoastra din viata copilului.( acesta are nevoie de certitudini , de dovezi in ceea ce va priveste ).

Cu privire la posibilitatea de a petrece vacantele la domiciliul dumneavoastra , in strainatate, instanta de judecata va dispune efectuarea unei anchete sociale, printr-o comisie rogatorie, care va puncta conditiile materiale si morale pe care le veti oferi copilului dumneavoastra.

In vederea sustinerii pretentiilor dumneavoastra, sunt necesare administrarea probei testimoniale , a interogatoriului, a inscrisurilor, in caz ca fosta sotie are o atitudine ostila in ceea ce priveste crearii unei legaturi solide intre dumneavostra si propriul copil.

Succes.;)
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Eu inteleg o cu totul alta situatie aici, pentru ca din cate am citit ce a mai scris Liana82 www.avocatnet.ro/content/for...
ea este o mamica careia instanta i-a incredintat spre crestere si educare minorul, iar la acest moment datorita distantei dintre tara in care se afla si Romania isi face griji ca nu mai poate respecta programul pe care tatal il are cu privire la vizitarea minorului.
Din punctul meu de vedere atata vreme cat mama face cunoscuta tatalui plecarea din tara cu copilul, mai exact ii comunica acestuia adresa unde locuieste si ii permite acestuia sa tina legatura cu minorul, nu poate fi considerat ca aceasta incalca programul de vizita stabilit de instanta.
Pentru mai mult detalii referitoare la acest subiect va invit sa lecturati aici
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
VA MULTUMESC PT RASPUNSURILE DATE,ATI INTELES EXACT SITUATIA MEA.DECI DUPA PAREREAD-VOASTRA NU E NEVOIE SA DESCHID PROCES PT SCHIMBAREA PROGRAMULUI DE VIZITA SI PT INSTIINTAREA CONTULUI IN CARE POATE SA DEPUNA PENSIA ALIMENTARA?
AM AUZIT CA AS PUTEA DESCHIDE UN CONT LA CEC PE NUMELE FETEI ,IAR EU SA FIU IMPUTERNICIT,IAR ACEL LIVRET SA IL DAU FOSTULUI SOT CA SA POATA SA DEPUNA LUNAR PENSIA ALIMENTARA,ATI AUZIT D-VOASTRA DE ASA CEVA,SE POATE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva prin neapelare cozmapaunita cozmapaunita am divortat de sotul meu in martie fiindu-mi incredintata mie minora rezultata din casatorie.am obtinut sentinta definitiva si irevocabila prin care el este ... (vezi toată discuția)
Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun teodosie113 teodosie113 Buna seara!In urma divortului meu copiii sunt cu domiciliul la mine si autoritatea parinteasca comuna cu dreptul fostului sot de a pastra legaturi personale cu ... (vezi toată discuția)
Pot castiga acest drept?? dandi dandi Am fost in concubinaj timp de doi ani,in acest timp a aparut un copil,l-am trecut pe numele meu si apoi ne-am despartit.Copilul a ramas la ea ca era prea mic ... (vezi toată discuția)