avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sentinta definitiva prin neapelare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sentinta definitiva prin neapelare

am divortat de sotul meu in martie fiindu-mi incredintata mie minora rezultata din casatorie.am obtinut sentinta definitiva si irevocabila prin care el este obligat la plata pensiei si nu specifica drept de vizita,as vrea sa stiu daca sunt obligata sa ii las minora sa o ia la sfarsit de saptamana cu el amintind ca nu imi plateste nici pensia.as vrea sa obtin sentinta definitiva si irevocabila tinand cont de faptul ca la registratura tribunalului mi sa spus ca nu mai am nevoie avand definitiva prin neapelare.va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 22:55, 14 Noiembrie 2009
Deci , chiar daca dumneavoastra ati mai intrebat odata la www.avocatnet.ro/content/for...
si vi s-a raspuns ca sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila prin neapelare , vreti sa stiti daca sunteti obligata sa il lasati sa ia minora la sfarsit de saptamana .
Daca fostul sot se face vinovat de neplata pensiei alimentare cu rea-credinta , atunci savarseste infractiunea de abandon de familie , infractiune pedepista de Codul Penal .
Nu sunteti obligata sa ii acordati fostului sot drept de vizita decat daca exista o hotarare definitiva si irevocabila in acest sens , iar pentru ca in cazul dumneavoastra aceasta hotarare nu exista , nu il mai lasati sa ia minora , si daca nu va plateste va duceti si faceti plangere .

Daca sotul vrea sa aiba drept de vizita poate sa solicite instantei acest lucru .
De vreme ce prin hotararea judecatoreasca nu a fost stabilit si programul de vizitare minor nu sunteti obligata sa lasati fetita cu tatal sau.
Dar ar fi bine sa vedeti si latura umana, iar in situatia in care minora doreste sa-si viziteze tatal sa nu-i interziceti acest lucru.
2007_rozi a scris:

De vreme ce prin hotararea judecatoreasca nu a fost stabilit si programul de vizitare minor nu sunteti obligata sa lasati fetita cu tatal sau.
Dar ar fi bine sa vedeti si latura umana, iar in situatia in care minora doreste sa-si viziteze tatal sa nu-i interziceti acest lucru.

Eu cred ca trebuie sa vedem latura umana : in situatia in care mama munceste in timpul saptamanii pana tarziu , iar seara face mancare pentru minora sau alte activitati casnice , cand mai are timp sa stea cu minora , daca in weekend o ia fostul tata ?

De ce fostul tata nu a cerut program de vizitare minor , sau nu deschide actiune in acest sens ?

Faptul ca o santajeaza pe mama cu neplata pensiei alimentare , dovedeste ca o ia pe minora in weekend doar ca sa o priveze pe mama de timpul pe care l-ar putea petrece cu minora , iar mama accepta pentru ca pensia de intretinere reprezinta o suma de care nu se poate dispensa .

Trebuie sa-i interziceti categoric sotului sa o mai ia pe minora , iar daca nu va plateste pensie alimentara nu are decat sa faca puscarie .

Nu cred ca s-a ajuns la divort din prea multa intelegere existenta in familie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce poate obtine? criss_nst criss_nst buna ziua!va rog mult daca ma puteti lamuri intr-o problema! am divortat in 2008 dupa o casatorie de fix 1 an,din mariaj a rezultat 1 copil (fetita) acum in ... (vezi toată discuția)
Informatie despre calatorie pt un minor cu parintii divortati Andrea_88 Andrea_88 Buna ziua. M-ar interesa daca o femeie divortata, mama unui copil de 6 ani poate sa paraseasca tara fara acordul fostului sot,tatal copilului?In sentinta de ... (vezi toată discuția)
Minor- schimbare domiciliu minor Vasilica-Irina Vasilica-Irina Buna ziua as avea o intrebare am o fata de 8 ani jumate si a fost incredintata tatalui definitiv si irevocabil eu locuiesc in spania iar fostul sot in ... (vezi toată discuția)