avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cetatean indian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cetatean indian

buna ziua,
sunt cetatean roman si as dori sa ma casatoresc cu un cetatean indian. Singura noastra problema (deocamdata) este affidavit-ul. Suntem trimisi de la Haia la Caifa si nu ni se spune nimic. De la Ambasada Indiei ni s-a spus ca trebuie sa luam acel document din India, acolo ni se spune ca trebuie luat de aici. Va rog sa ne spuenti cum sa procedam, dat fiind faptul ca dorim sa incheiem casatoria pe teritoriul Romaniei prima data.

Va multumim si va dorim o saptaman frumoasa!
Cel mai recent răspuns: KAMIK , utilizator 18:22, 2 Februarie 2012
Din pacate, autoritatile nu raspund prea promt problemelor cetatenilor. Stiti care a fost cumva motivatia ambasadei?? Care este temiul legal? Ar trebui facute cereri scrise si inregistrate pentru a avea un raspuns oficial clar!
De ce nu puneti un avocat sa alerge pentru dvs??

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Buna dimineata!
Va multumesc pentru raspuns. Ambasada nu a motivat nimic, doar ca i-a spus sa vorbeasca la autoritatile din orasul sau natal, iar acolo i-au spus ca ei nu elibereaza asa ceva. Mi se pare ciudat faptul ca, o prietena s-a casatorit cu un cetatean strain pe teritoriul Romaniei, iar el a facut cererea la ambasada lui si i-a fost eliberata de acolo. Oare sa fie problema ca cetateanul indian sa nu fie rezident in Romania? Avocat am lua, numai ca eu sunt din provincie (Cluj) si nu cunosc pe nimeni in Bucuresti, dar nici nu cred ca cineva de aici merge pana acolo. Ii drept, ca nici nu m-am interesat inca :D
Va doresc o zi buna!
Aceeasi problema am avut-o si eu, affidavit-ul necesar la obtinerea certificatului de celibat de catre ambasada Indiei la Bucuresti. Ambasada Bucuretsi nu mai elibereaza certificat de celibat pe motiv ca foarte multi au abuzat si s-au casatorit ilegal in Romania desi aveau sotie deja in India; aparent Ambasada primea telefoane de la sotiile din India...Nu stiu daca un avocat poate ajuta cu problema aceasta insa, ar fi interesant de stiut. O alta intrebare si posibil problema este: daca se obtine affidavitul din India, cat va dura la ambasada Indiei din Bucuresti procesarea lui si eliberarea certificatului de celibat astfel incat cetateanul indian sa nu depaseasca termenul vizei si al celor 2 saptamani necesare la casatoria in Romania ? Este posibil ca dupa atat alergatura sa se intample si asa ceva si apoi iar ia-o de la capt cu vize, invitatie etc.
maitreyiro a scris:

buna ziua,
sunt cetatean roman si as dori sa ma casatoresc cu un cetatean indian. Singura noastra problema (deocamdata) este affidavit-ul. Suntem trimisi de la Haia la Caifa si nu ni se spune nimic. De la Ambasada Indiei ni s-a spus ca trebuie sa luam acel document din India, acolo ni se spune ca trebuie luat de aici. Va rog sa ne spuenti cum sa procedam, dat fiind faptul ca dorim sa incheiem casatoria pe teritoriul Romaniei prima data.

Va multumim si va dorim o saptaman frumoasa!

Draga Maitreyiro,

Ati reusit sa va casatoriti? Daca da, spuneti-ne si noua, celorlati care sunt actele si problemele intampinate si cum le-ati rezolvat. Va multumim anticipat.Sper sa va putem ura casa de piatra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean indian Selena2017 Selena2017 Buna ziua,incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian de un an de zile si nu reusesc. Am fost in India sa ne casatorim si nu am reusit,ne-au cerut foarte ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian,in india yo44 yo44 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva,poate din experienta,sau poate ca stie carei autoritati romane sau indiene sa ma adresez.Eu sunt cetatean roman si doresc ... (vezi toată discuția)