avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri, in acest caz?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri, in acest caz?

Am fost inundati si pe langa multe stricaciuni(parchet, pereti, mobila, covoare) a luat apa si laptopul prietenului care era la mine in vizita.
Ma despagubeste asigurarea pentru el? Am asigurare pentru bunuri in limita a 1500 euro si am si raspundere civila in limita sumei de 3500 euro.

Cum se procedeaza in acest caz?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 11:26, 18 Noiembrie 2010
In conformitate cu clauzele din contractul de asigurare,contactati asiguratorul ,care urmeaza sa faca constatarea si eventual ,daca bunurile care au avut de suferit in urma inundatiei ,erau asigurate,veti primi suma aferenta
Daca nu ati optat pentru acoperire suplimentara(bunuri in custodie,bunuri la alta adresa)acoperirea priveste bunurile dv. aflate in locuinta.
In cazul raspunderii civile trebuie indeplinite conditiile pentru acordarea despagubirii(existenta prejudiciului,legatura de cauzalitate,prejudiciul sa aiba un caracter cert,sa fie actual...)
Ati scris ca ati fost inundati.Vinovat este vecinul sau ce ati vrut sa spuneti prin asta?Atunci lucrurile stau altfel.
Va sfatuiesc sa stati de vorba cu asiguratorul.

Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Inundatia s-a produs urmare a spargerii unei tevi de la conducta comuna a blocului.
Asigurarea pentru bunuri in limita a 1500 de euro este la valoare globala(nu sunt specificate bunurile in parte).
iar raspunderea civila este in limita a 3500 de euro ( s-ar incadra, ca s-a intamplat la mine in casa?) dar nu stiu cum interpreteaza asiguratorul, de aceea intrebam, poate s-a mai confruntat cineva cu asemenea situatie.

Multumesc.
Nu este asigurat bunul prietenului dv.Aveti o suma asigurata mica.Daca bunurile au fost distruse in totalitate primiti 1500 Euro iar la distrugere partiala,procent din suma asigurata.
Raspunderea civila(cuprinsa in asigurare)nu intra in discutie in ceea ce priveste bunul prietenului.Nu ati creat dv.prejudiciul.

Asiguratorul se poate indrepta impotriva asociatiei de proprietari dar asta este alta discutie.

Daca polita dv de asigurare cuprindea si bunul respectiv puteti fi despagubita. Oricum asiguratorulva despagubi toate avariileproduse de inundatie iar bunurile numai in limita sumei de 1500 de euro dar cu conditia sa va apartina (dovedt cu acte). Alte bunuri aparute ulterior in locuinta si care nu va apartin nu pot fi despagubite.

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Posibilă fraudă asigurare apartament. ce am de făcut dacă eu am asigurare la omniasig, pentru care am plătit o suma consistentă în euro, și mă trezesc acum "pasat" la asirom? teologul teologul Am de foarte multi ani asigurare facultativa destul de scumpa, pentru apartament si continut, facuta la Omniasig. Nu am avut nici un fel de dauna pana ... (vezi toată discuția)
Asigurare inundatie vecini aba1011 aba1011 Buna ziua.daca i-am facut unui vecin inundatie la baie si el este asigurat pentru astfel de lucruri si solicita de la firma de asigurari despagubiri,ma ... (vezi toată discuția)