avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratii online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratii online

buna,
se tot vorbeste de depunerea declaratiilor online. este obligatariu? nu se mai pot depune la AF direct?
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 08:23, 16 Noiembrie 2010
Solicitarea de utilizare a unui certificat digital poate fi depusa, pentru fiecare contribuabil reprezentat, la oricare unitate fiscala teritoriala din subordinea A.N.A.F., conform Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2568/2010.

Cererea de utilizare a certificatului fiscal (Formular 150) trebuie insotita de urmatoarele documente:

(a) documentul de identitate al titularului certificatului calificat, in original si in copie;

(b) documentul care atesta calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului, in copie si original;

(c) documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil (acest document se depune in situatia in care titularului certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat).

Incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si de sediile secundare ale acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura electronica LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca o societate poate avea doua semnaturi electronice, pe doua calculatoare, pentru depunerea declaratiilor la ANAF. (vezi toată discuția)
Semnatura electronica margele margele Am o Intreprindere Individuala si am achizitionat un certificat digital pe numele meu. Cand depun formularul 150 la ANAF imi trebuie si de la Reg. Com. un ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 Leo Leonard Leo Leonard pot sa iau un certificat digital pe persoana fizica si sa depun declaratia 112 online pentru mai multe firme? Mentionez ca nu am nicio legatura contractuala ... (vezi toată discuția)