avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Service auto in INSOLVENTA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Service auto in INSOLVENTA

Buna ziua, am si eu o nelamurire daca ar putea sa ma ajute cineva; mai pescurt: In luna aprilie 2009 am avut un accident de circulatie la care politia rutiera a gasit vinovat pe celalalt conducator auto de neacordare de prioritate, apoi cu acordul asiguratorului (polita de asigurare RCA) de la soferul vinovat am introdus masina intr-un service auto pentru reparatii (mentionez ca s-a facut constatarea de catre asigurator si s-a acceptat un deviz de pana la 35000 ron).Reparatiile au durat cca 11 saptamani, am scos masina din service, apoi la cateva zile am reintrodus masina in service pentru niste retushuri si mici reparatii (care tineau tot de accident si care nu au fost remediate initial), dupa cateva zile am avut neplacuta surpriza sa ma anunte ca "asigurarile si-au revizuit pozitia si au hotarat ca este culpa comuna - in urma unei expertize tehnice auto-si ca ei platesc doar jumatate din suma devizului de plata (total 34700; adica 1/2=17350 lei) - mentionez ca este vorba de un microbuz Mercedes-Benz -Sprinter destinat transportului de persoane (imatriculat pe societate)- , cealalta jumatate revenindu-mi mie obligatia sa o platesc.Cum nu am avut de unde sa platesc atatia bani, a ramas masina in service (sub forma de gaj) pana la plata totala a devizului de plata.
Am dat in judecata pe soferul vinovat de producerea accidentului iar acesta a introdus in cauza si pe asigurator,dar dupa cum se misca sistemul judiciar in Romania suntem in noe.2010 si deabia am avut 1 termen de judecata....si cred ca mai dureaza inca 4-5 luni.
Problema acum este alta, am fost saptamana trecuta pe la service si cei de acolo mi-au spus "sa le dau odata banii, ca ei s-au saturat de cand stau cu banii blocati....etc" , ca ei nu au nici o treaba cu asigurarile si cu procesul meu si ca ar fi bine sa ma misc in cateva zile sa i-au masina de acolo ca service-ul a intrat in INSOLVENTA si ca daca nu le platesc se va ocupa "altcineva de recuperat banii" (o firma de recuparat- cu executor - ceva de genul asta)
Intrebarea mea este: ce se poate intampla in acest caz cu masina mea? , care ar fi cel mai dramatic scenariu ce se poate intampla si ce ma sfatuiti sa fac?
(imi cer scuze ca am scris atat de mult, dar am vrut sa fiu cat mai explicit)
Va multumesc anicipat!

Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 10:51, 18 Noiembrie 2010
Trebuia sa luati masina din service, a fost un abuz din partea service-ului daca v-au retinut-o.
Urgent va duceti la Politie si semnalati cazul( este infractiune) , faceti plangere penala si sesizati si Autoritatea pentru Protectia Consumatorului.
Solicitati in instanta si lipsa de folosinta

Daca ati lasat-o de buna voie e ALTCEVA !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service auto in insolventa laur007 laur007 Buna ziua, am si eu o nelamurire daca ar putea sa ma ajute cineva; mai pescurt: In luna aprilie 2009 am avut un accident de circulatie la care politia rutiera ... (vezi toată discuția)
Accident auto slovacia Tberius Tberius Buna seara, Deranjez si eu cu o intrebare , mai exact am nevoie de niste lamuriri. Acum aproximativ o luna am avut un accident in Slovacia eu fiind la ... (vezi toată discuția)
Problema despagubire rca floppa floppa Buna ziua, Intampin ceva probleme serioase referitor la plata unei daune, de catre asiguratorul Astra. Poveste este in felul urmator. In data de ... (vezi toată discuția)