am fost prins conducand cu permisul suspendat miau facut dosar si miau dat dovada fara valabilitate fara drept am facut cerere pt ami da drept de circulatie insa miau respins-o,am facut plangere iar miau respins ce se poate face pt ca asta imi este meseria de sofer si sunt si intretinator de familie
va multumesc
Nu puteti face nimic deocamdata . Legea este destul de clara . in faza urmaririi penale , procurorul de caz este singurul in masura sa decida asupra acordarii dreptului de conducere . eu zic sa asteptati solutionarea cazului si sa sperati ca procurorul va va aplica doar o amenda administrativa si nu veti fi trimis in judecata , ptr ca , daca se intampla acest lucru din urma , riscati o condamnare iar permisul de conducere sa fie anulat , iar posibilitatea de a redobandi un nou permis de conducere este conditionata de timpul trecut de la ramanerea definitiva o hotararii judecatoresti prin care se dispune fie sanctiunea amenzii penale , fie a inchisorii de la 6 luni la 3 ani .
va multumesc dar spuneti-mi as avea vreo sansa sa cer audienta la procuror cum se procedeaza dar mai ales se poate rezolva ceva in audienta?
va multumesc
Daca procurorul v-a respins solicitarea,mai aveti posibilitatea sa formulati o noua cerere adresata presedintelui instantei la care va ajunge dosarul pentru a fi solutionat
Procurorul trimite in instanta dosarul doar daca exista indicii clare ca ati savarsit infractiunea .
Daca dosarul ajunge in instanta ptr a se judeca , atunci cererea ptr acordarea dreptului de conducere se adreseaza instantei si tot aceasta o va solutiona .