avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... drept de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

drept de circulatie

am fost prins conducand cu permisul suspendat miau facut dosar si miau dat dovada fara valabilitate fara drept am facut cerere pt ami da drept de circulatie insa miau respins-o,am facut plangere iar miau respins ce se poate face pt ca asta imi este meseria de sofer si sunt si intretinator de familie
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:49, 27 Noiembrie 2010
Nu puteti face nimic deocamdata . Legea este destul de clara . in faza urmaririi penale , procurorul de caz este singurul in masura sa decida asupra acordarii dreptului de conducere . eu zic sa asteptati solutionarea cazului si sa sperati ca procurorul va va aplica doar o amenda administrativa si nu veti fi trimis in judecata , ptr ca , daca se intampla acest lucru din urma , riscati o condamnare iar permisul de conducere sa fie anulat , iar posibilitatea de a redobandi un nou permis de conducere este conditionata de timpul trecut de la ramanerea definitiva o hotararii judecatoresti prin care se dispune fie sanctiunea amenzii penale , fie a inchisorii de la 6 luni la 3 ani .
va multumesc dar spuneti-mi as avea vreo sansa sa cer audienta la procuror cum se procedeaza dar mai ales se poate rezolva ceva in audienta?
va multumesc
Daca procurorul v-a respins solicitarea,mai aveti posibilitatea sa formulati o noua cerere adresata presedintelui instantei la care va ajunge dosarul pentru a fi solutionat
dar as avea ceva sanse sa enervez procurorul si sa imi trimita dosarul in instanta, si unde se va formula cererea?
va multumesc
Procurorul trimite in instanta dosarul doar daca exista indicii clare ca ati savarsit infractiunea .
Daca dosarul ajunge in instanta ptr a se judeca , atunci cererea ptr acordarea dreptului de conducere se adreseaza instantei si tot aceasta o va solutiona .

Alte discuții în legătură

Am o problema - conducere autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice MariusS82 MariusS82 Buna ziua . Am o problema si va rog sa ma ajutati. In data de 10.06.2010 am fost identificat conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara permis linuxx linuxx buna, am fost implicat intr-un accident rutier, conducand o motocicleta fara asigurare si fara a poseda permis de conducere, am acrosat in spate un ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, dosar nesolutionat - ce se poate face? istratecristinel istratecristinel am retinut permisul din data de 16 03 2010 de catre pol. popesti leordeni. din data de 26 08 2010 sa facut referat de terminarea urmaririi penale la parchetul ... (vezi toată discuția)