avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... In fata cui raspunde un avocat????????????
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

In fata cui raspunde un avocat????????????

Un avocat incheie un contract cu un client, platind avocatului intreaga suma ceruta de acesta(9600).
Dupa 2 luni clientul constata(raspunsuri primite de la institutii), ca avocatul a comis nenumarate greseli pe timpul cat a reprezentat clientul.Aceste greseli nemaiputand fi corectate la acea data.Urmare a ceea ce s-a intamplat clientul doreste rezilierea contaractului si recuperarea unei sume de bani din onorariu, tinand cont de greselile comise de acesta, cat si faptul ca a aparut neincederea in aceasta persoana.
Urmare a discutiilor (avocat-client), avocatul instiinteaza clientul ca nu-i datoreaza nimic, practic refuza inapoierea unei sume din onorariu.
Va rog sa-mi spuneti daca este normal ceea ce face avocatul?
Faptul ca aceasta persoana este "avocat"este mai presus de orice?
Ce se poate face in acest caz, unde pot sa ma adresez pentru a mi se face dreptate?
Eu ca simplu cetatean, daca faceam ceea ce a facut avocatul, eram tras la raspundere de institutiile competente, el ca avocat poate sa faca orice, chiar si greseli cu urmari grave pentru client si nu raspunde in fata nimanui?
Unde este dreptatea? Am vorbit cu multi avocati despre aceasta problema si au vazut cate greseli a facut acest om, dar niciunul nu se incumeta sa-l infrunte, spunandu-mi ca avocatii se apara intre ei, de ce nu sunt corecti sa lupte pentru a elimina "parazitii" din radul lor?
De ce atunci cand inchei un contract cu un avocat nu ti se prezinta un portofoliu, pentru ca, clientul sa stie specializarea avocatului?
De ce la incheierea unui contract, un avocat iti cere intreaga suma de bani inainte, cum poti stii daca acel avocat iti poate duce procesul pana la capat, doar tinand cont de cuvantul lui?
Eu unul am fost corect, am platit un serviciu, fara negociere si nu am beneficiat de serviciul pentru care am platit, din cauza incompetentei acestui "avocat", mai mult decat atat, acum am alt avocat care lupta sa repare greselile comise de primul avocat.
Daca cineva ma poate lamurii cum pot sa-mi fac dreptate si in fata cui raspunde un avocat, astept un raspuns.
P.S. La Barou am facut plangere dar nu ma pot ajuta cu nimic.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:02, 16 Noiembrie 2010
ati primit raspunsul de la barou?
impotriva acestuia puteti face plangere la UNBR
Raspunsul de la barou este evaziv, am facut o contestatie acum 3 luni si cand am sunat sa vad in ce stadiu este, mi s-a raspuns ca raspunsul pot sa-l primesc in maxim un an de la data contestatiei, sa nu mai sun si sa astept.
Contract cu avocatul dpv civil este un fel mandat si ca tare are responsabilitatea corespunzatoara (art 124 a Estatutul profesiei de avocat). Mai mult decat atat, exista si o asigurarea de responsabilitatea profesionala. Daca Baroul nu face decizia in timp de 30 de zile la reclamatia dv, puteti sa va adresez la UNBR (art 137 Estatutul), care are inca 30 de zile sa va raspunda, si 15 zile sa va comunice. Conform art 150 daca avocatul nu a facut ceea ce sa angajat trebuie sa returne bani primit, care nu le curespunde. Poate ca si exista en acest caz si un delict, pentru ca "avansurile de onorariu si avansurile de cheltuiele care se anticipeaza a fi efectuate de catre avocat in intersul cauzei vor avea acelas regim ca si bunurile apartinand clientilor pana la momentul in care avocatul va exercita activitatea pentru care a primit avansul de onorariu..." (art 150)
Baroul niciodata nu va decide altceva decat eventuala sanctionare disciplinara a avocatului in cauza. Baroul nu are competenta sa judece disputele dintre avocati si clienti, si nici sa stabileasca despagubiri datorate clientilor. Pentru asta trebuie sa va adresati instantei si sa probati culpa avocatului respectiv. Ma indoiesc ca nu puteti gasi alt avocat care sa va sprijine in acest demers.

bitu a scris:

De ce atunci cand inchei un contract cu un avocat nu ti se prezinta un portofoliu, pentru ca, clientul sa stie specializarea avocatului?

1. Pentru ca nu l-ati cerut, si
2. Pentru ca cei care fac asta fara sa li se ceara sunt in general avocatii de business, care costa pe masura.

De ce la incheierea unui contract, un avocat iti cere intreaga suma de bani inainte, cum poti stii daca acel avocat iti poate duce procesul pana la capat, doar tinand cont de cuvantul lui?

Fiecare avocat are practica lui, nu toti fac la fel in ce priveste onorariul. Mai mult, totul e supus negocierii, iar in acest sens mi se pare ca v-ati aruncat orbeste (ziceti chiar dvs "fara negociere") in bratele unui necunoscut caruia i-ati si dat toti banii...

Cum spuneam, pe langa demersul la barou va ramane deschisa calea actiunii civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unbr: florea sau bota ? sau amandoua!? Costi BIOLAN Costi BIOLAN Apelez la bun simt si dialog civilizat. Sunt proaspat absolvent de Drept si doresc sa urmez o cariera in Avocatura. Desi in facultate nu ni s-a spus nimic, ... (vezi toată discuția)
Baroul ilfov primeste oficii ?! Roland Mindrila Roland Mindrila Sa ne \"edifice\" si pe noi careva care este situatia reala actuala cu Baroul Ilfov? http://www.baroul-ilfov.ro/ro/index.php?id=10005&lang=ro Un ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat buna ziua! am angajat un avocat pt. ... SANTIER SANTIER Recuperare onorariu avocat Buna ziua! Am angajat un avocat pt. un apel intr-un dosar civil. A depus apelul tardiv (asa indica solutia pe scurt din ... (vezi toată discuția)