avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare act aditional

Se doreste anularea unui act aditional, incheiat intre angajator si salariat. Cum ar trebui sa sune enuntul: "Se abroga actul adtional nr......" sau "se anuleaza actul aditional nr......"
Sau daca aveti alta sugestie....
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana123# , utilizator 08:19, 12 Ianuarie 2018
Un act aditional se anuleaza doar in conditiile legii pentru nerespectarea conditiilor de forma sau fond.
Daca actul aditional nu este viciat ci doar se doreste renuntarea la prevederile acestuia perfect legale se intocmeste un alt act aditional care sa specifica noile conditii negociate si convenite de comun acord.
Notificare de anulare a actului aditional...............
Actul aditional a fost incheiat de comun acord intre parti. De asemenea, de comun acord, acum se doresta ca acesta sa nu isi mai produca efectele. Nu e vorba de un abuz al angajatorului, dimpotriva, e profitabil salariatului (in actul aditional se prevedea o clauza privind formarea profesionala, salariatul fiind obligat sa nu isi dea demisia pe o perioada de timp, in caz contrar urmand a i se solicita plata cursurilor urmate). Ce formulare ar trebui sa aiba?
"se anleaza" sau "se abroga" ?
multumesc
Nu este mai simplu sa intocmiti un nou act adtional si sa eliminati ce anume doriti din actul precedent incheiat?Eu ma gandesc ca este mai clar asa.
Asa cum am specificat se intocmeste un nou act aditional prin care partile convin la anularea clauzelor continute de actul aditional ce se doreste a fi anulat. Formula este de " anulare de comun acord a clauzei ..............." si se specifica clauza la care se face referire. O conventie bilaterala cum este un contract sau act aditional al acestuia nu se anuleaza unilateral prin notificare decat in conditiile legii, daca acesta a fost legal incheiat se renuta la clauze tot cu acordul comun specificat prin act aditional.
Mai clar nu pot explica.

Alte discuții în legătură

Valabilitatea actelor aditionale la contractul de munca ContSters101252 ContSters101252 buna ziua,am si eu o intrebare.angajatorul meu imi plateste chiria,dar a intocmit un contract aditional prin care ma obliga sa stau in companie cel putin 5 ani ... (vezi toată discuția)
Conventia ssm sieu sieu Buna ziua, Am o firma de constructii. Efectuam frecvent prestari servicii pentru diversi antreprenori in baza unui contract cadru & conventie. Intrucat ... (vezi toată discuția)
Anulare contract eveniment Bianca Sanda Bianca Sanda Buna ziua, Am încheiat un contract in data de 16.09.2021 pentru o cununie care avea sa se țină pe data de 23.10.2021 la salonul X din Bucuresti. Din ... (vezi toată discuția)