avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... valabilitatea actelor aditionale la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

valabilitatea actelor aditionale la contractul de munca

buna ziua,am si eu o intrebare.angajatorul meu imi plateste chiria,dar a intocmit un contract aditional prin care ma obliga sa stau in companie cel putin 5 ani (timp in care imi plateste chiria)si inca 2 ani (in care trebuie sa imi platesc singura chiria #-o ) .in caz contrar,sunt nevoita sa -i returnez banii pe chirie:O,din momentul in care a inceput sa imi plateasca chiria.am deja 3 ani de cand lucrez in aceasta companie,ceea ce inseamna ca daca vreau sa nu-i returnez banii pe chirie trebuie sa mai stau minim 4 ani in cadrul companiei.as vrea sa stiu daca aceste contracte sunt legale?care sunt conditiile in care aceste contracte sunt legale?ce ar trebuii sa fac?
va multumesc
acesta este un contract aditional la contractul de munca.exista si este deja semnat.nu am negociat nimic cu angajatorul,semnarea acestui contract a fost conditie pt a mi se plati chiria.dar ce fac eu daca vreau sa plec din firma,trebuie sa le platesc chiria?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
ContSters101252, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:48, 26 August 2009
Acel contract nu poate fi un act aditional la contractul individual de munca.
Legatura lui cu contractul individual de munca este data de faptul ca dvs. sunteti salariata la firma celui care semneaza acel contract, care, dupa parerea mea este un contract in afara legislatiei muncii.
Un jurist ne poate spune mai multe.
Nici ue nu sunt de parere ca acel act poate fi act adtional la contractul de munca.
Cred ca totusi 7 ani sa fii obligat sa nu parasesti o companie sunt prea multi ani. nu spun ca trebuie sa mergi ca fluturele din floare in floare, nu spun ca daca iti este bine nu stai si mai mult de atat, dar sa fii contrans pe un termen asa de mare cred ca este prea mult.
In alta ordine de idei, acest act poate reprezenta si o siguranta ca 7 ani aveti sigur n loc de munca.
Este un abuz, iar aceste clauze prin care sunteti obligata sa le indepliniti sunt nule de drept.
Nu sunt operabile, deci producatoare de efecte juridice, acest tip de clauze.
Din punctul meu de vedere puteti pleca din societate, fara a fi in pericol de a deveni debitoare catre angajator.
La fel consider ca acel act se va interpreta ca un contract civil dar in functie de ce si cum este scris conceret in contract, se poate merge eventual pe ilegalitatea unei conditii contractuale care poate fi interpretata ca munca fortata.
Doar un avocat care va citi acel act va va putea da un raspuns mai documentat.
Eu inteleg asa: Dumneavoastra ati semnat un act aditional la CIM prin care ati fost de acord cu conditiile puse de angajator. ....deci trebuie respectat.
In explicatiile dvs. pomeniti de un "contract aditional."...acesta exista sau a fost o exprimare gresita?
Acel act aditional trebuie citit cu mare grija, odata semnat el isi produce efectele ...
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
maria1504, utilizator

Alte discuții în legătură

Interdictie pt functii prin clauza de neconcurenta ancaoroian ancaoroian Buna ziua, Am mai citit pe forum ce s-a scris despre clauza de neconcurenta, dar as mai avea cateva intrebari 1. Daca in actul aditional pe care l-am semnat ... (vezi toată discuția)
Diurna in clauza de reziliere a contractului Claudiu Bran Claudiu Bran Buna ziua, Actul aditional la contractul de munca spune ca angajatul este obligat sa ramana o anumita perioada de timp in firma. Daca acest contract ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim privind depturile de autor ale angajatorului Dana Muresan Dana Muresan Buna, As avea nevoie de un model de act aditional la CIM, unde angajatorul sa isi protejeze drepturile de autor asupra tuturor programelor, creeatilor, ... (vezi toată discuția)