avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conventia SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conventia SSM

Buna ziua,
Am o firma de constructii. Efectuam frecvent prestari servicii pentru diversi antreprenori in baza unui contract cadru & conventie.
Intrucat activitatile se desfasoara in mai multe locatii, la intervale de timp diferite avem acte aditionale la fiecare contract.
Conventia se face pentru fiecare locatie ca anexa la fiecare act aditional, SAU e suficienta cea de la contractul cadru?
Specificati va rog si baza legala (art.).
Va multumesc

Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
sieu, utilizator
Cel mai recent răspuns: sieu , utilizator 09:02, 29 August 2016
Ca subantreprenor care efectueaza lucrari in santiere temporare si mobile trebuie sa respectati prevederile HG nr.300/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si ma refer aici la planul propriu ssm ca parte componenta a planului ssm al antreprenorului (anexa 4 la actul normativ).
Conventia la care va referiti, presupun ca este contractul de prestari servicii (incheiat conform legislatiei financiar-contabile) care are o anexa cu prevederi generale din legislatia ssm, psi-su, mediu, deseuri, etc. in sarcina partilor semnatare. Aceasta anexa se intocmeste la fiecare contract incheiat. Ulterior, contractul poate fi dezvoltat prin acte aditionale si daca este cazul, in functie de locatia unde se va desfasura activitatea, actul aditional va contine si o anexa cu prevederi suplimentare din domeniile mentionate.
Multumesc pentru raspuns.
Da avem planuri proprii conf HG 300/2006 cap III sect 2.
Conventia SSM e anexa la contractul de prestari servicii (activitati in santier)
Dar cum am indicat e un contract/ antreprenor ce are mai multe adtionale.
E o baza legala (HG... sau lege/ art...) de intocmire a conventiei SSM? asa cum e pentru planul propriu HG 300/2006.
Se intocmeste conventia pentru fiecare aditional al unui contract SAU e suficient de intocmit doar pentru contractul de baza?
Multumesc.
Am mentionat codul civil in mesajul meu anterior. Reglementarile specifice ssm nu fac precizari in sensul dorit de dvs.
Mai multe informatii gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/for...
(vezi mesajul utilizatorului atticus)
Am citit informatiile din mesajul utilizatorului atticus, dar se refera la conventia civila de prestari servicii si nicidecum la conventia SSM & PSI.
Are cineva o varianta de raspuns la intrebarea din mesajul intial.
Multumesc.
Raspunsul este aici: "Conventia la care va referiti, presupun ca este contractul de prestari servicii (incheiat conform legislatiei financiar-contabile) care are o anexa cu prevederi generale din legislatia ssm, psi-su, mediu, deseuri, etc. in sarcina partilor semnatare. Aceasta anexa se intocmeste la fiecare contract incheiat. Ulterior, contractul poate fi dezvoltat prin acte aditionale si daca este cazul, in functie de locatia unde se va desfasura activitatea, actul aditional va contine si o anexa cu prevederi suplimentare din domeniile mentionate."
si aici: "Am mentionat codul civil in mesajul meu anterior. Reglementarile specifice ssm nu fac precizari in sensul dorit de dvs."

Alte discuții în legătură

Conventii ssm floriontehnic floriontehnic care sunt art. din HG 1425/2006 referitoare la conventiile ssm ? multumesc ! (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa-mi spuneti daca termenul ,,conventie ssm"'il ... floriontehnic floriontehnic buna ziua ! as dori sa-mi spuneti daca termenul ,,conventie ssm\"\'il gasim in legislatie si daca la incheierea unui contract de executie lucrari sau prestari ... (vezi toată discuția)
Ssm elisabetty elisabetty Buna ziua La societatea noastra se face mansardare cu lucratori de la alta firma . Ce trebuie sa fac eu ca inspector ssm ( trebuie eu sa-i instruiesc sau ... (vezi toată discuția)