avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conventia SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conventia SSM

Buna ziua,
Am o firma de constructii. Efectuam frecvent prestari servicii pentru diversi antreprenori in baza unui contract cadru & conventie.
Intrucat activitatile se desfasoara in mai multe locatii, la intervale de timp diferite avem acte aditionale la fiecare contract.
Conventia se face pentru fiecare locatie ca anexa la fiecare act aditional, SAU e suficienta cea de la contractul cadru?
Specificati va rog si baza legala (art.).
Va multumesc

Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
sieu, utilizator
Cel mai recent răspuns: sieu , utilizator 09:02, 29 August 2016
Am mentionat ca aceasta conventie SSM & PSI e anexa la contractul cadru dar nu stiu daca trebuie de intocmit ca anexa si pentru aditionalele contractului.
Codul civil e vast, si cum aceasta anexa conventia SSM & PSI, reglementeaza responsabilitatile si obligatiile partilor in cazul unui incident/ accident, am postat intrebarea pe acest forum SSM.
Are cineva un raspuns, cu indicarea concreta (HG, Lege, Art) pentru intocmirea acestei anexe "Conventia SSM & PSI"?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
sieu, utilizator
Singurul loc in care stiu ca se face o mentiune la clauzelele prevazute pentru inregistrarea accidentelor de munca in situtia expusa de dumneavoastra este in art. 136 din NM de aplicare a Leg 319/2006 cu modificari aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari care se refera la inregistrarea accidentelor de munca.

ART. 136
(1) Accidentul de munca produs in timpul prestarii unor servicii pe baza de contract, comanda sau alte forme legale incheiate in intreprinderea si/sau unitatea unui angajator, alta decât cea la care este incadrata victima, se inregistreaza potrivit clauzelor prevazute in acest sens in documentele incheiate.
(2) In situatia in care documentul incheiat nu prevede clauze in acest sens, clauzele nu sunt suficient de acoperitoare pentru toate situatiile sau clauzele sunt contrare prevederilor prezentelor norme metodologice, accidentul de munca se inregistreaza de catre angajatorul care, in urma cercetarii, a fost gasit raspunzator de producerea accidentului.


Dupa cum se poate vedea articolul nu impune obligativitatea existentei acestor clauze fiind luata in calcul si situatia in care nu s-au prevazut clauze in acest sens.
Obligativitatea existentei unei astfel de anexe la contract era prevazuta in vechea legislatie care a fost abrogate o data cu aparitia leg 319/2006
Are sens. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii ssm floriontehnic floriontehnic care sunt art. din HG 1425/2006 referitoare la conventiile ssm ? multumesc ! (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa-mi spuneti daca termenul ,,conventie ssm"'il ... floriontehnic floriontehnic buna ziua ! as dori sa-mi spuneti daca termenul ,,conventie ssm\"\'il gasim in legislatie si daca la incheierea unui contract de executie lucrari sau prestari ... (vezi toată discuția)
Ssm elisabetty elisabetty Buna ziua La societatea noastra se face mansardare cu lucratori de la alta firma . Ce trebuie sa fac eu ca inspector ssm ( trebuie eu sa-i instruiesc sau ... (vezi toată discuția)