avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... DEDUCERE COMBUSTIBIL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

DEDUCERE COMBUSTIBIL

BUNA ZIUA!
AM O MARE NELAMURIRE SI SPER SA GASESC O SOLUTIE PE FORUM.
DETIN O INTREPR. INDIV. PE COMERT, COD CAEN 4725. MARFA O ADUC DE LA 5OO KM DISTANTA CU AUTOV. PROPR. PERS. (CONTR.COMODAT), DAR CONTABILUL IMI SPUNE CA NU POT DEDUCE COMBUSTIBILUL DIN CAUZA ART 48 COD FISCAL, AL (7), LIT i 1. DIN ACEASTA CAUZA TREBUIE SA AM UN ADAOS F. MARE (APROX. 300%). EXISTA VREO LIMITA LA ADAOS?
DAR CUM RAMANE CU ART 48, AL (4), LIT a? TRANSPORTUL IL FAC "IN SCOPUL REALIZARII VENITULUI": NU AM CE VINDE, NU REALIZEZ VENIT!
IN PLUS, AM DESCHIS PUNCT DE LUCRU SI IN LOCALITATEA DE UNDE APROVIZIONEZ (PE COD CAEN 0121), IAR AUTOTURISMUL A LOGAN MCV.
INCA O INTREBARE: CUM SE STABILESTE DESTINATIA VEHICOLULUI? SAU CINE? CONTABILUL IMI SPUNE CA NU DEDUCE BENZINA NICI DOCTORUL, NOTARUL ETC., CARE SE DEPLASEAZA LA CLIENT.
VA ROG MULT O SOLUTIE LEGALA.
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: camypos , utilizator 09:24, 18 Noiembrie 2010
MULTUMESC, PROBABIL ASA E, DESI NU E CORECT!
Va cred si eu consider la fel, ganditi-va ca alte firme au multe masini mici sub 3500 kg pe care la folosesc si nu isi pot deduce. Oricum e valabil doar pana la 31.12.2010, dupa om mai vedea ce ne pregateste codul fiscal/
Asa este, sunt firme cu multe masini, dar si profitul e altul. La un PFA, II sau IF, care cel putin la inceput, are o gramada de cheltuieli...
Dar daca as invoca art. 48 CF, alin 7, lit. l 1, pct 1: "transport de personal la si de la locul desfasurarii activitatii", tinand cont ca am sediul intr-o localitate si punct de lucru in alta localitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa gicapas gicapas BUNA SEARA! daca tai o factura si chitanta si clientul nu mai plateste se poate anula cele 3 exemplare ale facturii si chitantei? greselile din RJIP se pot ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitate a bonurilor fiscale de combustibili auto velescu alexandru velescu alexandru Va rog respectuos sa ma lamuriti pentru cine anume (ce categorie de societati comerciale) se poate deduce cheltuielile si TVA pentru combustibili auto folositi ... (vezi toată discuția)
Decontare motorina pt. ii. ram82 ram82 Buna ! Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta motorina pt. interprindere individuala, si cum fac acest lucru ? #-o (vezi toată discuția)