avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... DECONTARE MOTORINA PT. II.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

DECONTARE MOTORINA PT. II.

Buna !
Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta motorina pt. interprindere individuala, si cum fac acest lucru ? #-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:19, 10 Iunie 2012
Doar daca va includeti in exceptii conform codului fiscal

t) în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.



Multumesc pt. raspuns !
Deci,daca vreau sa-mi aduc marfa (furaje) din alta tara nu-mi pot deconta?
Daca masina este peste 3500 kg nu mai este limitarea, se poate.
Buna ziua,

Am inteles ca se poate deconta combustibilul in cazul, de ex. al unui PFA cu profil reparatii echip. gastro (99% se fac la sediul clientului). Se poate deduce si TVA-ul, iar in acest caz, este obligatorie factura pentru fiecare bon de motorina?
Precizez ca este vorba de un autoturism, sub 3500.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
gabibi, utilizator
Buna ziua.
Daca am PFA si sunt conducator(sef) intr.o exploatatie agricola, se poate deconta motorina? Daca da , cum anume sa procedez.
Multumesc.
Ast rasp
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
stefystef46, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa - deduceri nastase.cris nastase.cris As dori sa stiu daca se mai pot face deduceri de benzina si cheltueli cu repararea masinii in cazul unui pfa. (exista contract de comodat). (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli combustibil b_mihaela b_mihaela Buna ziua . Conform OUG34/2009,societatile com nu mai au voie sa deduca chelt.cu combustibilul pt vehicule ruteiere motorizate care sunt destinate exclusiv ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pt autoturism iosifnagy iosifnagy Buna seara.Am un PFA.Recent am trecut de la norma la sistem real si am inteles ca pt a putea deconta combustibil este nevoie de un contract de comodat pt ... (vezi toată discuția)