avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... DECONTARE MOTORINA PT. II.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

DECONTARE MOTORINA PT. II.

Buna !
Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta motorina pt. interprindere individuala, si cum fac acest lucru ? #-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:19, 10 Iunie 2012
stefystef46 a scris:

Buna ziua.
Daca am PFA si sunt conducator(sef) intr.o exploatatie agricola, se poate deconta motorina? Daca da , cum anume sa procedez.
Multumesc.
Ast rasp


Depinde ce fel de consumator aveti. Restrictiile privind deducerea acestui tip de cheltuiala se aplica doar autoturismelor.
Daca motorina este folosita in activitatea pe care o desfasurati, adica sunt alimentate utilajele din dotare, atunci aceasta se deduce intregral.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - deduceri nastase.cris nastase.cris As dori sa stiu daca se mai pot face deduceri de benzina si cheltueli cu repararea masinii in cazul unui pfa. (exista contract de comodat). (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli combustibil b_mihaela b_mihaela Buna ziua . Conform OUG34/2009,societatile com nu mai au voie sa deduca chelt.cu combustibilul pt vehicule ruteiere motorizate care sunt destinate exclusiv ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pt autoturism iosifnagy iosifnagy Buna seara.Am un PFA.Recent am trecut de la norma la sistem real si am inteles ca pt a putea deconta combustibil este nevoie de un contract de comodat pt ... (vezi toată discuția)