avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli divort

Va rog sa-mi spuneti, in medie, cam cat sunt si in ce constau taxele aferente unui divort (avocat si conexe) si cam cat e necesar in Romania pt definitivarea unui divort?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 15:33, 16 Noiembrie 2010
Acum se pot face si prin notar si coasta mult mai putin si se face imediat.
Deci nu este necesar un avocat? Cum declansez actiunea de divort prin notar?
Alexandrustefan87 a scris:

Acum se pot face si prin notar si coasta mult mai putin si se face imediat.

Va rog sa va informati mai bine cu privire la legislatia in vigoare.Aceasta procedura se va pune in aplicare incepand cu 1 ianuarie.
Taxele pentru divort sunt de 39 lei taxa jdiciara de timbru şi 3 lei timbru judiciar.
Avocatul isi va stabili onorariul in functie de complexitatea cazului ( element de extraneitate, copii, partaj..........) asta nu va pot spune eu............
Mai mult procedura speciala de care vorbeam mai sus va fi acceptata doar in anumite conditii, una dintre ele fiind lipsa copiilor minori
Am vazut acum intr-adevar ca legea abia a fost publicata si am inteles ca va intra in vigoare in 60 zile de la publicare. Nu exista copii, si a trecut mai mult de un an de la casatorie.
Va multumesc pt raspunsuri.
O zi buna.
de fac prin notar daca partile se inteleg

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa sa divortezi? MirelaM MirelaM Buca ziua . As dori sa aflu , daca se poate , cam cat \"costa \" actualmente un divort,macar aproximativ. Anume, taxele legale stiu, 39 Ron taxa de timbru dar ... (vezi toată discuția)
Divort crimea crimea Revin din nou pe forum si va intreb care este procedura si care sunt taxele inclusiv ale avocatului pt divort . Care este procedura de expropriere din spatiu ... (vezi toată discuția)
Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)