avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamuriri taxa judiciara de timbru.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamuriri taxa judiciara de timbru.

In urma unei hotarari a ICCJ din 04.2009 ni s-a restituit o suprafata de teren in baza Legii 10/2001 pt.care s-a pastrat afectatiunea o perioada de 9 luni, perioada pt.care nu am primit chiria cf.HG.1886/2006 , nu s-a facut delimitarea terenului si procesul verbal de punere in posesie. Am deschis actiune in instanta solicitand 1)punerea in posesie cu delimitarea suprafetei,2)achitarea c/v folosintei terenului; 3)mutarea gardului ce delimiteaza proprietatile de pe actualul aliniament pe cel care rezulta ca urmare a punerii in posesie. S-a pronuntat sentinta civila admitand actiunea formulata, obligand paratul la achitarea folos.terenului, mutarea gardului iar proc.verb.de punere in posesie s-a incheiat anterior datei pronuntarii sentintei. Paratul a declarat Apel. Curtea de Apel ne-a solicitat sa achitam Taxa de timbru judiciar si noua intimatilor (in suma de 1577) si apelantului (in suma de 750 lei) motivand ca instanta de fond trebuia sa ne solicite achitarea. Intrebarea mea este: 1. daca apelantul - Primaria, nu achita aceasta taxa (asa ne-a spus noua ca nu o achita ) atunci ce se intampla? 2. Suma care o achitam noi in calitate de intimati o mai putem recupera de la apelant? - in ce mod 3. sentinta Curtii de Apel in acest proces este definitiva ? sau exista posibilitatea ca apelantul sa faca recurs la ICCJ? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Primaria datoreaza penalitati pt.neplata? colceriumari-bv colceriumari-bv Buna ziua!Primaria imi datoreaza plata chiriei pt.un teren proprietate personala care mi-a fost retrocedat in baza unei decizii a ICCJ /04.2009 si a ... (vezi toată discuția)
Executare silita/refuzul exec. judecatoresc tudorioan tudorioan In fapt, a fost ceruta punerea in executare a unei sentinte civile ramasa definitiva si irevocabila si care a fost investita cu formula executorie. Obiectul ... (vezi toată discuția)
Granituire-dreptul la proprietate nicole852107 nicole852107 Buna ziua.In urma cu un an am gatat un proces de iesire din indiviziune constructii si teren.Cind credeam ca s-a gatat am aflat ca defapt nu mi s-a dat si ... (vezi toată discuția)