avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Primaria datoreaza penalitati pt.neplata?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Primaria datoreaza penalitati pt.neplata?

Buna ziua!Primaria imi datoreaza plata chiriei pt.un teren proprietate personala care mi-a fost retrocedat in baza unei decizii a ICCJ /04.2009 si a Dispozitiei de primar din 07.2009 cu pastrarea afectatiunii pe o perioada de 5 ani.Nu s-a incheiat contract de inchiriere,dar HG.1886/2006 precizeaza ca in situatia in care nu se incheie contract in forma scrisa,obligatia de plata a chiriei lunare devine scadenta de plin drept in 10 a fiecarei luni.In 02.2010 primaria renunta la pastrarea afectatiunii desi il foloseste in continuare, nu au vrut sa se prezinte pt.tarusare iar eu nu am semnat proc.verb.de punere in posesie fara tarusare(delimitare).Va rog sa imi spuneti care sunt majorarile,penalitatile de intarziere pt.neplata, totodata am solicitat de la statistica indicele inflatiei, mi s-a comunicat ca rata inflatiei in perioada 03.2009-09.2009 este de 0.61.Este posibil sa fie doar atat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: colceriumari-bv , utilizator 17:38, 15 Aprilie 2010
Buna ziua !
Daca nu ati incheiat un contract in acest sens , in baza a ce solicitati dvs. plata chiriei ? Prevederile HG 1886/2006 se refera la cazurile in care , desi fiind incheiat contract , in acesta nu s-a precizat data scadenta .... ori nu e situatia dvs. .
Majorarile , penalitatile de intarziere la ce le aplicati ?
Nu puteti percepe plata chiriei si a sumelor reprezentand penalitati de intarziere si majorari fara existenta unui act angajant incheiat in forma scrisa cu respectarea legislatiei in vigoare .
Am o actiune in instanta pt.neplata chiriei chiar fara contract cf.HG 1886, primaria printr-o adresa accepta plata cuantumului stabilit de HG dar vreau sa calculez si majorarile de intarziere pt.a le depune la urmatorul termen. Pt.lipsa folosintei imobilului restituit(teren)- din vina primariei -nu are nici o obligatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda anuala lavi68 lavi68 Buna ziua, am nevoie de ajutor, trebuie sa calculez o dobanda anuala la o datorie din 2008 si nu stiu cum. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Nelamuriri taxa judiciara de timbru. colceriumari-bv colceriumari-bv In urma unei hotarari a ICCJ din 04.2009 ni s-a restituit o suprafata de teren in baza Legii 10/2001 pt.care s-a pastrat afectatiunea o perioada de 9 luni, ... (vezi toată discuția)
Majorari intarziere!! colceriumari-bv colceriumari-bv Buna sera! Va rog foarte mult sa ma ajutati si sa imi raspundeti: Care sunt majorarile de intarziere care se aplica pt. o suma care mi-o datoreaza primaria- ... (vezi toată discuția)