avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua
mama mea este operata de inima si a fost pensionata pe caz de boala de gradul 2
acum in afara problemelor de inima mai are si diabet si face insulina in fiecare zi, are arterita, etc vrea sa stie ce poate sa faca sa aiba pensia pe caz de boala de gradul 1
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:12, 16 Noiembrie 2010
Ca sa primeasca pensie de invaliditate gradul I, mama dvs. trebuie sa fie incadrata in gradul I de invaliditate. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

Deci mama dvs. nu poate sa faca nimic. Daca medicul de la comisia de expertiza medicala va aprecia ca este cazul, va emite, la revizuirea periodica, o decizie de incadrare in gradul I de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum o pot pensiona pe mama? Vârlan Alexandra Vârlan Alexandra Buna ziua! Mama mea are 47 de ani si a fost operata de cancer de col in Italia. S a intors in tara definitiv. Acum ceva vreme a facut diabet si a devenit ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala anda1995 anda1995 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce acte imi trebuiesc pentru ca mama mea,in varsta de 53 de ani sa poate iesi la pensie de boala. Are diabet si e independenta ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate aylyn87 aylyn87 Tatal meu sufera de diabet grad 1 face 4 injectii de insulina pe zi, are 49 de ani. Se poate pensiona pe caz de boala? (vezi toată discuția)