avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum o pot pensiona pe mama?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum o pot pensiona pe mama?

Buna ziua! Mama mea are 47 de ani si a fost operata de cancer de col in Italia. S a intors in tara definitiv. Acum ceva vreme a facut diabet si a devenit dependenta de insulina. Are si niste probleme la inima. Ea nemaiputand lucra si a platit asigurare pentru a i se elibera reteta de insulina. Nu a mai putut sa plateasca si nu i s a mai eliberat deloc insulina. Eu stiam ca in caz de diabet trebuie pensionata dar cei de la pensii au zis ca nu se poate. Are sau nu dreptul la pensie? Cunosc persoane din alte zone ale țării care pentru diabet s au pensionat. Unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Vârlan Alexandra , utilizator 19:36, 20 Iulie 2018
Trebuie sa depuna la comisia medicala din cadrul CJP un dosar medical (internari, operatii, concedii medicale, tratament, fisa medicala, etc.) pentru pensionare pe caz de boala.
Va fi expertizata medical si comisia va emite o decizie de expertiza medicala in baza careia, daca decizia ii este favorabila se poate pensiona pe caz de boala.
Mulțumesc frumos. ☺

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mă pot pensiona pe caz de boală? Marinaapetrei Marinaapetrei Sunt bolnava de diabet insulina dependent am hepatita cronica cu virus c vreau sa știu dacă mă pot pensiona pe caz de boală (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate mirka mirka Buna ziua mama mea este operata de inima si a fost pensionata pe caz de boala de gradul 2 acum in afara problemelor de inima mai are si diabet si face ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Lenalazar Lenalazar as dori sa stiu daca ,sotul meu care are o vechime de 12 ani ,are 45 ani si este bolnav de inima ,diabet ,dependent de insulina ,operatii glaucom ,malucopatie ... (vezi toată discuția)