avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

as dori sa stiu daca ,sotul meu care are o vechime de 12 ani ,are 45 ani si este bolnav de inima ,diabet ,dependent de insulina ,operatii glaucom ,malucopatie diabetica se poate pensiona de boala .?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 17 Iunie 2011
1. Legea 263/2010 spune ca stagiul de cotizare necesar pentru pensionare de invaliditate este in functie de varsta la data emiterii deciziei de pensionare.
2. Astfel:
- o persoana cu varsta intre 41—45 ani trebuie sa aiba un stagiu de cotizare la pensie de 17 ani;
- o persoana cu varsta intre 45—49 ani trebuie sa aiba un stagiu de cotizare la pensie de 20 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata pe caz de boala andronescu_dan andronescu_dan Care este acum perioada minim obligatorie de cotizare (VECHIMEA MINIM-OBLIGATORIE) pentru Pensionarea anticipata pe caz de boala ? Mulțumesc ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de pensie de invaliditate cristi 1969 cristi 1969 Am varsta de 41 ani, am fost operat de hernie de disc l4-l5, am vechime in munca de 22 ani si 6 luni( din care1 an si 2 luni armata+1 an scoala militara). Ma ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? defcon defcon coasigurat si din 1991 cind am trecut sa lucrez la privat nu s-au operat ani de vechime pe cartea de munca ,mentionez ca am 46 de ani operat de inima cu 2 ... (vezi toată discuția)