avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensie de invaliditate?

coasigurat si din 1991 cind am trecut sa lucrez la privat nu s-au operat ani de vechime pe cartea de munca ,mentionez ca am 46 de ani operat de inima cu 2 bypasuri in 2011 si am pina in 7 ani vechime pe cartea de munca.Pot beneficia de pensie de boala ???

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:25, 16 Aprilie 2011
Nu puteti beneficia de pensie de invaliditate. Prima conditie impusa de art. 73 din Legea nr. 263/2010 pentru ca o persoana sa beneficieze de pensie de invaliditate este sa sa fi realizat un anumit stagiu in raport cu varsta la data emiterii deciziei medicale asupra capacitatii de munca. In cazul persoanelor care au varsta cuprinsa intre 45 de ani si 49 de ani, stagiul necesar este de 20 de ani.

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Lenalazar Lenalazar as dori sa stiu daca ,sotul meu care are o vechime de 12 ani ,are 45 ani si este bolnav de inima ,diabet ,dependent de insulina ,operatii glaucom ,malucopatie ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de pensie de invaliditate cristi 1969 cristi 1969 Am varsta de 41 ani, am fost operat de hernie de disc l4-l5, am vechime in munca de 22 ani si 6 luni( din care1 an si 2 luni armata+1 an scoala militara). Ma ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara vechime in munca scorus69 scorus69 Buna ziua o ruda de a mea este nascut in 1972 si nu are pe cartea de munca decat 5 ani de munca.Acum are probleme mari de sanatate.Poate cumva sa se ... (vezi toată discuția)