avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot cere plangerea pen. de la politie, ptr a o duce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot cere plangerea pen. de la politie, ptr a o duce personal la parchet?

Am facut plangere penala ptr neplata pensiei de intretinere, in data de 1 nov, dupa 10 luni de intarziere.Am depus-o la politie ptr ca nu am stiut ca se poate depune direct la parchet.
Astazi dupa 15 zile cand am indraznit sa intreb care este situatia cu dosarul meu, politistul mi-a raspuns ca dureaza si sa am rabdare, dar daca sotul va spune ca nu are bani , nu are ce sa-i faca , chiar daca am dus foarte multe dovezi ptr a demonstra ca situatia lui materiala este foarta buna si, ca intarzierea este din rea-credinta. Le-am spus ca sotul interpreteaza gresit aceast ajutor ptr copil, si chiar m-a amenintat ca va face proces de micsorare a pensiei.
Doresc sa stiu daca pot cere dosarul de la politie , ptr a-l duce la parchet, deoarece intuitia imi spune ca politistul, fiind barbat , nu intelege situatia, si trage de timp , in favoarea sotului.
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:50, 16 Noiembrie 2010
Dosarul de la politie se va trimite la parchet cu o propunere de incepere a urmaririi penale sau nu in functie de datele existente in dosar.
Nu, nu veti putea cere dosarul de la politie pentru ca legea nu permite acest lucru.
Cercetarile penale efectutate de politie se finalizeaza printr-un referat cu o propunere ce va fi inaintata procurorului , propunere care poate fi confirmata sau infirmata de acesta.
Impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei dupa caz, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, aveti posiblitatea sa formulati plangere in termen de 20 de zile de la comunicarea acesteia la procurorul ierarhic superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Actele emise de organul de cercetare penala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com As dori sa stiu daca organul de cercetare penala (politistul, de obicei) poate sa emita ordonante si rezolutii, sau doar procurorul poate sa le emita. Va ... (vezi toată discuția)
..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)