Am facut plangere penala ptr neplata pensiei de intretinere, in data de 1 nov, dupa 10 luni de intarziere.Am depus-o la politie ptr ca nu am stiut ca se poate depune direct la parchet.
Astazi dupa 15 zile cand am indraznit sa intreb care este situatia cu dosarul meu, politistul mi-a raspuns ca dureaza si sa am rabdare, dar daca sotul va spune ca nu are bani , nu are ce sa-i faca , chiar daca am dus foarte multe dovezi ptr a demonstra ca situatia lui materiala este foarta buna si, ca intarzierea este din rea-credinta. Le-am spus ca sotul interpreteaza gresit aceast ajutor ptr copil, si chiar m-a amenintat ca va face proces de micsorare a pensiei.
Doresc sa stiu daca pot cere dosarul de la politie , ptr a-l duce la parchet, deoarece intuitia imi spune ca politistul, fiind barbat , nu intelege situatia, si trage de timp , in favoarea sotului.
Multumesc foarte mult.
Nu, nu veti putea cere dosarul de la politie pentru ca legea nu permite acest lucru.
Cercetarile penale efectutate de politie se finalizeaza printr-un referat cu o propunere ce va fi inaintata procurorului , propunere care poate fi confirmata sau infirmata de acesta.
Impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei dupa caz, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, aveti posiblitatea sa formulati plangere in termen de 20 de zile de la comunicarea acesteia la procurorul ierarhic superior.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Distrugere
dan_bcdro
acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)