avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Recuperare sporuri salariale de catre Curtea de conturi
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Recuperare sporuri salariale de catre Curtea de conturi

lucrez la o institutie publica.am avut un control de la curtea de conturi si acestia au stabilit ca sporul de ecran acordat in 2008 a fost ilegal,desi a fost dat printr-o decizie de catre directorul scolii si primarul localitatii.am inteles ca banii pot fi luati doar printr-o hotarare judecatoreasca.in caz ca aceasta se emite,vreau sa stiu daca banii trebuie dati toti o data sau pot fi in rate?va rog sa imi raspunda cineva!!!
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 18:24, 5 Mai 2011
in cazul in care pierdeti, sumele vor fi recuperate esalonat, conform art. 272 si 273 din legea nr. 53/2003- codul muncii
"ART. 272
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
(2) Dacă salariatul a primit bunuri care nu i se cuveneau şi care nu mai pot fi restituite în natură sau dacă acestuia i s-au prestat servicii la care nu era îndreptăţit, este obligat să suporte contravaloarea lor. Contravaloarea bunurilor sau serviciilor în cauză se stabileşte potrivit valorii acestora de la data plăţii.
ART. 273
(1) Suma stabilită pentru acoperirea daunelor se reţine în rate lunare din drepturile salariale care se cuvin persoanei în cauză din partea angajatorului la care este încadrată în muncă.
(2) Ratele nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fără a putea depăşi împreună cu celelalte reţineri pe care le-ar avea cel în cauză, jumătate din salariul respectiv." :)
glider_ady a scris:

lucrez la o institutie publica.am avut un control de la curtea de conturi si acestia au stabilit ca sporul de ecran acordat in 2008 a fost ilegal,desi a fost dat printr-o decizie de catre directorul scolii si primarul localitatii.am inteles ca banii pot fi luati doar printr-o hotarare judecatoreasca.in caz ca aceasta se emite,vreau sa stiu daca banii trebuie dati toti o data sau pot fi in rate?va rog sa imi raspunda cineva!!!

ce ati rezolvat cu acest spor, v-ati judecat, il dati inapoi, sunt in aceeasi situatie si nu stiu ce se va intampla, o sa am proces peste o luna, dar vreau sa stiu cum ati procedat, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi din contractul colectiv de munca oana dragoiescu oana dragoiescu sunt bibliotecar de comuna, personal contractual, si in urma verificarilor facute acum pt 2009, au scris in procesul verbal ca trebuie sa inapoiem banii pt ... (vezi toată discuția)
Raspundere Ursi Ursi Un angajator mai poate trage la raspundere un fost angajat, pentru o fapta savarsita de acesta in legatura cu natura muncii lui.Mentionez ca angajatul nu mai ... (vezi toată discuția)
Forta juridica cesiune drepturi salariale? OvidiuDanut OvidiuDanut Salut! Bancile au posibilitatea de a-si realiza creantele prin titlurile executorii puse in executare de catre executorii bancari cu incuviintarea ... (vezi toată discuția)