Buna!Mi-am inaintat demisia acum o luna cu art 79,la zi,cu data de 18.10.2010.Am inaintat-o superiorului direct si am scris-o in prezenta acestuia,conform formularului tip de la Resurse Umane al firmei angajatoare.Astazi am primit Cartea de Munca in care mi se specifica incheierea CIM cu art 55 b,conform cererii mele inregistrate in data de 21.10.2010.Este legal sa aduc la cunostinta demisia si sa mi se incheie CIM cu alt articol decat cel pe care l-am trecut eu pe demisie?Specific de asemenea ca am fost pontata "prezent" in 19.10 si 20.10 ,desi eu nu am mai fost prezenta la locul de munca,comunicand demisia cu data de 18.10 Superiorului direct.
Va multumesc anticipat!
Daca va deranjeaza articolul cu care s-a dispus incetarea contractului de munca puteti formula contestatie la organul si termenul indicat in decizia de incetare a CIM.
Nu este corect. Asa cum se specifica in raspunsul dat mai sus, puteti face contestatie. In contractul de munca pe care l-ati semnat, se specifica preaviz in cazul demisiei.
Demisie
bibipopescu
Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca?
art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)