Mi-am inaintat demisia solicitand incheierea CIM cu art 79 dar pe cartea de Munca mi-a fost operat incetare CIm cu art 55 b,"conform demisiei angajatului" desi demisia mea specifica altceva.Este legal sa solicit ceva iar angajatorul sa imi opereze altceva?
Nu este legal ... foarte multi confunda incetarea c.i.m. prin demisie cu incetarea c.i.m. cu acordul partilor ....
Se poate face catre angajator o adresa prin care sa-i mentionati acest lucru .. insa nu va dezavantajeaza cu nimic acest temei de drept - art.55 lit.b C.mun. - al incetarii.
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Specific de asemenea ca am solicitat incheiere cu data de 18.10,dar am fost pontata si in zilele de 19.10 si 20.10 desi nu am fost prezenta la locul de munca.De asemenea,demisia mea a survenit in urma unui conflict direct cu Directorul Zonal(superiorul meu direct),acesta amenintandu-ma pe baza gestiunii pe care o aveam in grija si efectuand un inventar cu data de 20,cand eu nu mai eram angajata,dar solicitand pontarea mea pana in 21.10 .Specific ca inventarul fuseses efectuat in data de 11.10,cu comisie,drept urmare demisia mea nu a rezultat in urma niciunui inventar,in schimb am fost amenintata ca voi fi data in judecata pt un minus fictiv foarte mare,declarat in data de 20.10.probabil din acest motiv sunt si pontata mai multe zile,cu toate ca nu am fost prezenta la locul de munca.Este legal sa fiu pontata in acele zile fara sa fiu la locul de munca?
Demisia cand v-ati dat-o ? ... a fost sau nu cu preaviz ? .. cine a solicitat pontarea dvs pana in 21.10 ?
P.s.
pe viitor, cand doriti sa mai postati o problema incercati sa dati toate detaliile posibile a duce la un raspuns cat mai concret cu privire la problema dvs si nu sa postati pe rand anumite detalii legate de speta.