buna ziua,
sunt administratorul unei firme, pe numele careia s-a emis sentinta de executare silita de catre un creditor. In prezent e suspendata, pe numele firmei nu e nici un bun mobil sau imobil, iar eu ca persoana nu detin deasemeni nici un bun. Sediul firmei este apartamentul sotiei si tot pe numele eisunt si alte bunuri. In acest caz, intrebarea mea e: ce or sa execute silit? pot executa bunuriel sotiei, avand in vedere ca firma si eu nu avem nimic?
va multumesc amticipat
Nu pot fi executate silit decat bunurile aflate in proprietatea firmei. In situatia in care firma nu are bunuri de regula executorul intocmeste un proces verbal in acest sens pe care creditorul il poate folosi in vederea trecerii pe costuri a creantei neincasate. Daca valoarea debitului este de peste 45.000 lei poate fi declansata procedura insolventei impotriva firmei si in cadrul acestei proceduri se poate ajunge la angajarea raspunderii administratorului cu bunurile sala personale.
Nu este de ras.Cand ai datorii la stat nu scapi sa ramai dator.Legea a gasit modalitei de recuperare a datoriilor de la firmele care sunt si in faliment.