avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari si hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari si hartuire

buna ziua. va scriu pentru a cere un sfat in legatura cu situatia in care ma aflu. in septembrie am hotarat sa pun capat relatiei cu prietenul de la vremea respectiva hotarare pe care el nu reueste sa o perceapa nici dupa o luna si jumatate. situatia ar fi cat de cat suportabila dar a ajuns sa ma ameninte ca-mi da foc, ca-mi umfla ochiii si tot asa.. imi bate in geam ( eu stand la parter) suna la usa toate doar ca sa ies sa stau de vorba cu el. am incercat cat am putut de amiabil sa-i explic zi de zi ca nu se mai poate dar nu reusesc sa ma fac inteleasa.
intrebarea mea este ce as putea face legal sa scap de asemenea chin? si daca o inregistrare poate fi constituita ca proba a amenintarilor
multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:42, 17 Noiembrie 2010
Din nefericire, in Romania hartuirea nu este incriminata, dar aveti posibilitatea de a depune plangere penala pentru amenintare, bineinteles daca detineti probe .
Formulati o sesizare pentru amenintari repetate la politia competenta teritorial domiciliului dvs sau anuntati politia in momentul in care ajunge in fata apartamentului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari si hartuire geogys geogys buna ziua. va scriu pentru a cere un sfat in legatura cu situatia in care ma aflu. in septembrie am hotarat sa pun capat relatiei cu prietenul de la vremea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin David987 David987 Am un vecin care de cateva luni de zile are ceva probleme cu mine din motive pe care doar el le stie. De fiecare data cand ma vede - cu exceptia cazului cand ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)