avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

buna ziua,
ma numesc Irina,am 48 de ani si lucrez la o firma ca si menajera (la parter sunt hale unde se produc sicrie iar la etaj sunt apartamente si aici imi desfasor eu munca)si ma confrunt cu o problema:in luna octombrie am fost chemate mai multe persoane la o sedinta in care ni s-a spus despre o ordonanta prin care firma nu mai plateste la stat contributiile pentru angajatii pe care ii are si ne-a pus sa semnam ca am luat parte la sedinta.Acum am observat pe statul de plata de pe luna trecuta ca firma nu a platit nimic dupa angajatii care am luat parte la aceea sedinta si ni s-a spus ca suntem trecuti in somaj tehnic dar in tot acest timp treb sa mergem si la munca.
Acesta este un abuz si as dori sa stiu ce pot sa fac acum,daca exista vreo lege care sa imi apere drepturile de angajat
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 17 Noiembrie 2010
Faceti o sesizare la ITM pentru acest aspect.
Apoi, daca nu se rezolva, puteti merge in instanta la Tribunalul muncii.
Depuneti o sesizare la ITM-ul in raza caruia isi are sediul social angajatorul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariu dey_23 dey_23 Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema :lucrez la o firma de paza cu sediul in Bucuresti si punctul de lucru unde imi desfasor activitatea este in ... (vezi toată discuția)
Ghena gunoi amplasata prea aproape de geam Tiberiu9 Tiberiu9 Buna ziua! Am o problema cu amplasarea unei ghene de gunoi a blocului vecin la o distanta mai mica de 5 metri de geamul meu. Administratia blocului in care ... (vezi toată discuția)
Am contract desfacut de aproape un an blueblood blueblood Buna seara, Lucrez la o firma de termopane de 6 ani si tocmai am aflat de la I.T.M. ca eu am contractul desfacut de aproape un an si nu am fost instintat de ... (vezi toată discuția)