Buna seara, Lucrez la o firma de termopane de 6 ani si tocmai am aflat de la I.T.M. ca eu am contractul desfacut de aproape un an si nu am fost instintat de catre conducerea firmei, ba mai mult de atat, cand am semnat contractul in 2007 eram trecut cu 8 ore si defapt eu am fost trecut cu 4 ore iar eu la firma respectiva lucrez in jur 11 ore zilnic, nu mi sa eliberat un exemplar al contractului si nici nu mam gandit ca este nevoie, nu am semnat nici un stat de plata, in anii astia nu am facut si semnat protectia muncii, sediul firmei este la peste 300km de orasul unde lucrez eu acum iar aici ar fi un punct de lucru care nu figureaza nicaieri deoarece este pe terenul la unui frate de al sefului care pe terenul respectiv este o hala construita si nu este intabulata.
Intrebarea mea este daca deschid un proces care desigur dureaza ani de zile imi voi putea recupera orele pierdute, banii pe concedii deoarece nu am avut deloc concediu in anii acestia, si daunele morale ca lucrez in niste conditii de nedescris.
Drepturi banesti nu le puteti solicita decat din cel mult 3 ani in urma, pentru restul a intervenit prescriptia dreptului la actiune.
Solicitati in scris angajatorului, conform art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, sa va comunice un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m.
In caz de refuz, sesizati ITM-ul.
Daca vi se comunica decizia de incetare, atunci aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a o contesta in instanta.
Actiunea in insanta va putea avea mai multe capete de cerere.
Va multumesc
Va trebui sa lucrez atent cu aceasta firma deoarece fratele patronului unde imi desfasor activitatea Lucreaza de zeci de ani la primaria orasuli si din cate stiu are prieteni cheie in functii mari ale institutiilor publice si de stat.
Litigii munca
mihai0888
Buna seara ! am lucrat la o societate comerciala part time timp de 3 luni,progamul de lucru 4 ore pe zii, dar real prestam activitate 8 ore,totul ok inafara de ... (vezi toată discuția)