Buna seara ! am lucrat la o societate comerciala part time timp de 3 luni,progamul de lucru 4 ore pe zii, dar real prestam activitate 8 ore,totul ok inafara de salarii care nu ni le-a platit in apropiere de expirarea contractului de munca ne-a concediat pe mine si pe inca doi colegi pe unul din colegi mei l-au obligat sa isi dea demisia ne primind notificari ,sau decizie de concediere, niciunul dintre noi nu a savarsit vreo abatere disciplinara, pur si simplu de maine nu mai veniti la lucru.In cauza am depus sesizare la ITM ,si am actionat firma in instanta la sectia litigii de munca in capetele de cerere de chemare in judecata am cerut anularea decizilor de concediere, plata salarilor restante,inclusiv plata orelor suplimentare presate.
In cauza dupa 20 de zile firma nea platit salarile restante,am semnat ordinul de plata,mie mia inmanat decizia de incetare prin posta contractul inceteaza comform art 56 lit i ,dupa 9 zile de la data concedieri in dublu exemplar pe care societatea astepta sa ii trimit inca prin posta semnata ca sa primit un exemplar.
Am depus cere de renutare la judecata dar in cauza deja se trimisese cererea de chemare in judecata,peste cateva zile ,firma depune intampinare si cere sa mi-se respinga plangerea ca nefondata, ataseaza ordinele de plata semnate de noi,si nu este de acord cu proba cu martorii depusa de mine in cauza sunt doi colegi de ai mei, si depune o decizie de incetare identica cu cele 2 trimise dupa 30 de zile de la introducerea cereri de chemare in instanta.
Noi am dori sa stim daca putem renunta la 2 din capetele de cere si anume ,la cheltuielii de judecata si salarile restante, care ne-au fost platite?
Si sa continuam cu contestarea decizie de concediere,si plata orelor suplimentare prestate, in cauza firma a fost controlata de ITM am primit raspuns la petitie ,in care se adevereste ca exista un litigiu in exercitarea contractelor de munca intre societate si noi, ea nu respecta ART 168 al 1 privind dovezile de plata care nu a putut face dovada platii salarilor si au impus niste termene de realizare a deficientelor gasite.
Avem vreo sansa de castig?