avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... postnatal penru tati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

postnatal penru tati

sotia urmeaza sa nasca pe 10-11 decembrie.pe 30 noiembrie ar trebui sa duca primul postnatal care continua si in luna decembrie,insa eu as vrea sa intru dupa nasterea copilului in cic.cum procedez?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 13:14, 18 Noiembrie 2010
Dupa ce va naste sotia dvs. va recomand sa va scoateti un concediu paternal reglementat de LEGEA nr. 210/31.12.1999 Legea concediului paternal. Puteti beneficia de 10 zile libere, daca faceti dovada ca ati urmat un curs de puericultura( cresterea copilului) In acest sens solicitati medicului de familie sa va elibereze o adeverinta ca ati urmat un asemenea curs. Este perfect legal, si eu am beneficiat de aceasta ,,facilitate".
Pentru partea mai lunga a cic las un alt specialist sa va indrume. SUCCES!
Sotul meu mai are 7 zile de concediu de odihna si vrea sa le ia imediat dupa ce nasc.Cum ar fi mai bine sa ia prima data concediu paternal sau cel de odihna?
Poate sa le ia cum doreste. Este preferabil zic eu, prima data concediul de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor banesc la nastere daniela-p daniela-p buna ziua, sunt insatcinata in 32 de saptamani (8 luni) urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii august 2011 asi dori sa stiu daca se mai acorda acel salariu ... (vezi toată discuția)
Zile libere la nasterea unui copil cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Conform contractului colectiv de munca din firma la care lucrez, pentru nasterea unui copil se acorda 5 zile +10 zile daca a urmat cursuri de ... (vezi toată discuția)