avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... FACTURA TELEFON
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

FACTURA TELEFON

contractul a fost facut de catre tatal meu in 2003 si inchis de catre firma de telefonie in 2004 din causa neachitarii acesteia .Suma este de circa 200 ron plus alte circa 250 de ron de dobanda deci in total mai mult de 450 de ron. Ca proprietate el detzinea impreuna cu mama mea apartamentul in care locuia (mama e inca in viatza si mai locuieste acolo)
Avem obligatzia platzii? Nu au trecut prea multi ani? Daca nu platim ce se intampla ?
Executa silit apartamentul? Va multzumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:33, 16 Noiembrie 2010
Termenul de prescriptie extinctiva reprezinta intervalul de timp stabilit de lege ,
inlauntrul caruia se poate exercita dreptul la actiune in sens material,sub sanctiunea pierderii acelui drept
Concret,in cazul dvs ,daca debitul provine din anul 2003 sau chiar 2004 ,conform decretului nr 167/1958,creditorul =operatorul de telefonie detinea dreptul sa desfasoare demersurile legale de recuperare debit in perioada de 3 ani,dupa care nu mai poate ridica pretentii/cereri asupra acelei sume

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului la actiune aleodor27 aleodor27 Care este termenul de actionare in instanta a unui debitor? (vezi toată discuția)
Executare silita FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD in cat timp de la neplata debitului firmele sau bancile nu mai au dreptul sa te actioneze in judecata? in cat timp se prescrie datoria conform legii? (vezi toată discuția)