avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un \"parinte\" are dreptul de a da afara copilul-elev ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un "parinte" are dreptul de a da afara copilul-elev dupa 18 ani?

Conform sentintei de divort trebuie sa platesc pensie alimentara pana l a18 ani. De la 18 ani la 19 ani copilul nu a facut studii. Dupa 19 ani a reluat liceul.Am reluat plata pensiei alimentare si de la mine putere, fara nici o sentinta judecatoreasca , ii platesc copilului retroactiv . Dupa cum auzisem si dupa cum constat pe acest site, plata se face catre copilul major. Nu e debil , nu e handicapat. Copilul isi cumpara cele necesare scolii si cu greu , imbracaminte,mancare si manuale. Mi-a furat copilul ca sa puna mana pe apartamentul proprietate de stat pe care l-a vandut , apartamentul care dupa lege ramane la cel care fura copilul .Avar din fire, tatal nu e de acord si pretinde sa-i dau lui pensia alimentara . De catva timp tatal lui si mama lui vitrega il ameninta ca-l dau afara pe pentru ca el nu aduce nici un venit si ca nu-i dau pensie alimentara ( tind sa cred ca tatal lui nu stie de acesti bani pe care i-am dat copilului ca poate i-ar fi luat cu forta ). Tinand cont ca acest copil invata si primeste niste bani cu titlul de pensie alimentara de la mine , e obligat sa dea acesti bani tatalui lui? Tatal lui are dreptul sa-l dea afara, fiind elev?
Care e cuantumul pensiei alimentare pe care ar trebui sa-l primeasa un copil , in cazul in care nu am nici o sursa de venit , tinand cont ca mai am un copil ?
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: vivi2 , utilizator 23:42, 16 Noiembrie 2010
parintele ii datoreaza intretinere cat e in scoala si nu isi castiga singur existenta, asa ca nu-l poate da afara.
dvs platiti 16,5% raportat la venitul minim pe economie, daca nu aveti venituri
Multumesc foarte mult . Si cam ce suma e considerata pe moment, venit minim pe economie?
Banii ii apartin lui dar daca ii da de bunavoie airea e problema lui.
Ca sa il dea afara poate dura si 5 ani...:)
da , poate dura 5 ani ca sa-l dea afara pe cale legala , dar cu forta .. se face mai repede ... ca justitia e lenta.. dupa 4 ani proces de divort cu minor... asa m-a dat si pe mine, fara ca politia sau judecatoria sa faca ceva . Cu relatii la Politie si in Tribunal e tot ce trebuie... sa lupti impotriva uni copil de 19 ani e foarte usor...
600 lei
nu cred sa-l dea afara, e un copil... al lui

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara luizananu@yahoo.ro luizananu@yahoo.ro buna ziua! nepoata mea este in plasament familial iar statul imi da suma de 600 lei , mama este decedata, tatal lucreaza in strainatate. Prin plasament ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara castorul castorul am un fiu de 12 ani,am divortat in urma cu 4 ani,tatal s-a stabilit in Spania,as vrea sa stiu dc pot obtine majorarea pensiei alimentare la salariu minim din ... (vezi toată discuția)