Conform sentintei de divort trebuie sa platesc pensie alimentara pana l a18 ani. De la 18 ani la 19 ani copilul nu a facut studii. Dupa 19 ani a reluat liceul.Am reluat plata pensiei alimentare si de la mine putere, fara nici o sentinta judecatoreasca , ii platesc copilului retroactiv . Dupa cum auzisem si dupa cum constat pe acest site, plata se face catre copilul major. Nu e debil , nu e handicapat. Copilul isi cumpara cele necesare scolii si cu greu , imbracaminte,mancare si manuale. Mi-a furat copilul ca sa puna mana pe apartamentul proprietate de stat pe care l-a vandut , apartamentul care dupa lege ramane la cel care fura copilul .Avar din fire, tatal nu e de acord si pretinde sa-i dau lui pensia alimentara . De catva timp tatal lui si mama lui vitrega il ameninta ca-l dau afara pe pentru ca el nu aduce nici un venit si ca nu-i dau pensie alimentara ( tind sa cred ca tatal lui nu stie de acesti bani pe care i-am dat copilului ca poate i-ar fi luat cu forta ). Tinand cont ca acest copil invata si primeste niste bani cu titlul de pensie alimentara de la mine , e obligat sa dea acesti bani tatalui lui? Tatal lui are dreptul sa-l dea afara, fiind elev?
Care e cuantumul pensiei alimentare pe care ar trebui sa-l primeasa un copil , in cazul in care nu am nici o sursa de venit , tinand cont ca mai am un copil ?
Va multumesc anticipat,
Venitul minim pe economie este de 600 lei.
Pentru ca aveti si dvs. un copil in intretinere , daca ati fi dat in judecata de fiul dvs.s-ar stabili o pensie de 16.5 % raportata la acest venit deci de 99 lei.
Aparent nici eu nu cred ca-l da afara dar un lucru e sigur: mai are un copil de 35 de ani,din alta casatorie, copil care nu vrea sa-si mai vada tatal de foarte multi ani. Pe cand avea 12-13 ani, se ducea cu colindul si strangea si el 100 de lei, in vremea lui Ceausescu. Iar "tatal" ii lua banii cu forta sub pretext ca trebuie sa ia paine .Copilul plangea o zi intreaga. Avea salariu mare si el si fosta: cate 3000 de lei fiecare.Ce mai conta 100 de lei? Pentru un copil era o bucurie imensa orice rasplata. Era mult pe vremea aceea. Am fost socata de acest fapt.
Va multumesc ca mi-ati fost de mare ajutor; va doresc o seara buna !
Pensie alimentara
elli20
Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)