avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare autoturisn nou ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare autoturisn nou inmatriculat in anul 2007

Va rog să mă ajutați.Am cumpărat în anul 2007, noiembrie , un autoturism Skoda nou de la un delar autorizat și am plătit taxa de primă înmatriculare.Am efectuat procedura prealabilă și am deschis acțiune la Tribunalul Tulcea, contencios administrativ avîn ca temei de bază art.90 din Tratat dar , instanța mi-a respins cererea de restituire a taxei, motivând că nu sunt în situația autoturismelor second hendaduse din afară și inmatriculate prima dată în Romănia unde s-a perceput taxă deși la S.H din România nu se percepea.
Vă rog să mă ajutați ca în termenul legal să atac această hotărâre cu o motivare pentru autoturism nou înmatriculat în 2007 când s-a plătit taxă de primă înmatriculare. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: petricagri , utilizator 20:39, 17 Noiembrie 2010
Tribunalul Tulcea a avut dreptate, nu se restituire taxa pentru masini noi ci doar pt.masini inmatriculate anterior in UE.
Nu veti avea castig de cauza daca atacati hotararea Tribunalului si va veti pierde timpul si banii.
Vă mulțumesc pentru ajutor. Am crezut că am șanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)
Taxa auto danabunea danabunea Taxa de inmatriculare ce se poate recupera se refera si la taxa pentru prima inmatriculare din Romania? Am cumparat un Logan in 2007 si am platit aceasta taxa. ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)