avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita/poprire giranti SC
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita/poprire giranti SC

Problema mea suna cam asa :
1. Eu si parintii mei suntem garanti obligati in solidar la o S.C . Cum S.C nu si-a mai putut plati ratele s-a ajuns la executarea silita prin hotararea judecatoreasca .
Lasand la o parte faptul ca s-a pus poprire pe salariul si pensia parintilor si salariul meu ( din care se recupereza lunar putin mai mult decat era rata creditului ) executorul judecatoresc este foarte agresiv si nesimtit as putea spune amenintandu-i pe parintii mei ca le ia si casa . Ei nu au girat cu bunuri imobile si casa mai este si gaj la o alta banca pt un credit ipotecar ,
In aceste conditii poate executorul judecatoresc sa le ia locuinta ? ( se plateste lunar o suma mai mare decat rata prin popririle pe salariu )
2. Unul din parinti primeste salariul pe card la BP . Acesta a fost retinut integral de catre lucratorii bancii si nu 1/3 din acesta cum ar fi fost normal ( banca care a retinut salariul nu e aceeasi cu banca executorului judecatoresc). S-a incercat lamurirea problemei cu banca dar aceasta a lungit discutiile mai mult de 15 zile parintii mei uitand ca au dreptul sa conteste poprirea integrala in doar 2 saptamani . Se mai poate face ceva in aceasta de-a doua situatie ?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:23, 17 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa faceti contestatie la executare in ambele situatii , conform dispozitiilor art. 399 c.p.c. . Avand in vedere situatia complexa ce o prezentati, va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu pascanu pascanu daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe ... (vezi toată discuția)
Poprire si ipoteca pe cont curent baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Intrebarea mea ar fii : Daca se poate incasa de catre o institutie de credit rata lunara pentru credit in CONTUL CURENT, daca este instintat ... (vezi toată discuția)
Despre executarea silita andreyuza andreyuza am credite luate de la diferite banci,din cauza cresterei ratelor lunare nu am mai reusit sa le platesc de aproape 2 ani.executorul silit ma ameninta ca imi ia ... (vezi toată discuția)