avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

despre executarea silita

am credite luate de la diferite banci,din cauza cresterei ratelor lunare nu am mai reusit sa le platesc de aproape 2 ani.executorul silit ma ameninta ca imi ia bunurile din casa..se poate daca bunurile nu sunt ale mele?.eu locuiesc cu parinti .si bunurile si casa sunt ale lor..astept raspuns#-o
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 02:10, 6 Decembrie 2010
Buna ziua !
Executarea silita nu se poate face decat asupra bunurilor proprietate sau asupra veniturilor dvs. in limitele legii ...
deci daca nu am nimic pe numele meu,nu au ce sa imi ia?si din salariu cat la % poate sa imi retina?de la o anumita banca au spus ca la urmatoarea plata pe card im i vor retine tot salariul,se poate asa ceva?si daca totusi o vor face,ce ar ar trebuii sa fac?astept un raspuns,va rog mult...multumesc:(
este posibil deoarece in perioada in care dvs ati luat creditul erau multe contracte facute prin care imprumutatul gira cu salariul si era de acord ca in caz de neplata sa ii fie retinut salariul integral pana cand se plateste intarzierea la plata.

dar asta in situatia in care nu sunteti la faza executarii silite. depinde de contractul dvs. cititi-l atent si cu siguranta veti gasi cel mai exact raspuns. daca ati pierdut contractul solicitatii bancii o copie.
Se va infiinta poprire asupra veniturilor pe care le primesti cu titlu de salariu, pana la 1/3 din venitul lunar net, in cazul in care vei avea un singur dosar de executare. Daca vor fi doua sau mai multe dosare de executare, pentru ca datorezi la mai multe banci, nu se va retine mai mult de 1/2 din salariu, indiferent de natura creantelor. Practic fiecare banca va intocmi dosar de executare pentru a-si recupera sumele restante. Cati creditori (banci), atatea dosare, dar indiferent de numarul acestora, respectiv al popririlor, angajatorul nu va putea sa-ti retina mai mult de 1/2 din salariu, pe care il va distribui creditorilor. Vezi art. 409 C. Pr. Civila. Ai spus ca nu ai alte bunuri proprii, prin urmare se vor indrepta toti asupra salariului, in conditiile aratate. Vei fi instiintata cu privire la aceste masuri. Art. 410 C Pr. Civ. prevede ca este nula orice urmarire sau cesiune facuta cu incalcarea acestor dispozitii legale. Nu poate sa-ti retina integral salariul, contravine legii.
multumesc mult pt raspunsuri:D

Alte discuții în legătură

Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)
Poprire salariala andat andat Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am un credit in derulare, girat de catre doua persoane (una decedata, una in viata). Creditul va avea in curand restanta ... (vezi toată discuția)
Retinerea salariului de catre banca ana24 ana24 Va cer parerea in urmatoarea problema: Daca se stipuleaza in contractul de imprumut ca banca poate dispune dupa bunul sau plac de salariul tau in ... (vezi toată discuția)