avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RETINEREA SALARIULUI DE CATRE BANCA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RETINEREA SALARIULUI DE CATRE BANCA

Va cer parerea in urmatoarea problema:
Daca se stipuleaza in contractul de imprumut ca banca poate dispune dupa bunul sau plac de salariul tau in cazul in care nu platesti la termen, aceasta clauza este legala?! va intreb asta deoarece c. pr. civ ( ART.406-410)stipuleaza ca se poate retine doar pana la 50 % din salariu si nu din venituri cu caracter special: bani pt chirie, tichete de masa. dar totusi un client mi-a spus ca i-a oprit de cateva ori tot salariul de pe card, banii pt chirie.
VA ROG SA-MI RASPUNDETI. EU CONSIDER CA O ASEMENEA CLAUZA CONTRACTUALA ESTE ILEGALA INSA NU STIU SIGUR DACA NORMELE PROCEDURAL CIVILE DE CAREA AM AMINTIT AU CARACTER IMPERATIV, ADICA NU SE POATE DEROGA DE LA ELE.
TOTUSI IN ART. 410 SE PRECIZEAZA CA ESTE NULA ORICE URMARIRE FACUTA CU INCALCAREA ACESTOR NORME.
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 19:10, 13 Februarie 2009
Este ilegala aceasta clauza, insa daca salariul va este virat la banca respectiva, aceasta va poate retine toate sumele din cont, indiferent ca sunt salariala sau de alta natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre executarea silita andreyuza andreyuza am credite luate de la diferite banci,din cauza cresterei ratelor lunare nu am mai reusit sa le platesc de aproape 2 ani.executorul silit ma ameninta ca imi ia ... (vezi toată discuția)
Art 57 alin 4 nulitatea unei clauze se inlocuieste cu dispozitiile legale aidu aidu Nu inteleg prea bine ce inseamna asta. Art. 57. [nulitatea contractului individual de muncă] În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, ... (vezi toată discuția)
Proprirea munteanu1iulian munteanu1iulian vreau sa-mi zica cineva cand este legala proprirea ( pentru un imprumut bancar ), prima intrebare a doua intrebare: \"este legal ca in decursul unei luni sa ... (vezi toată discuția)