avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proprirea
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proprirea

vreau sa-mi zica cineva cand este legala proprirea ( pentru un imprumut bancar ), prima intrebare
a doua intrebare: "este legal ca in decursul unei luni sa se faca 2 propriri- una de la banca unde este virat salariul lunar( pe card de salarii) si cea dea doua de la serviciu ( a ajuns la servici dupa un timp de 9 luni adresa de la executor, adresa ce a fost trimisa si la banca unde sunt efectuate platile salariale). Mentionez ca nu am fost anuntat de la serv ca ajuns o astfel de hartie( nu am fost intrebat de nimeni ce este cu acest document) si s-a facut retinerea1/3 din salar net. In concluzie mi-au fost retinute 2/3 din salar. As dori sam a ajutati sa imi spuneti cine se face vinovat? si daca imi pot recupera suma1/3 retinuta zic eu (abuziv).
Nu stiu daca Proprirea cu titlu executor este legala( nu am fost instiintat de vreun termen de judecata- se poate ataca in instanta?)
Cel mai recent răspuns: munteanu1iulian , utilizator 13:51, 30 Mai 2011
1porirea este legala de la data la care s-a incuviintat prin instanta inceperea executarii silite
2.in cursul executarii silite se pot dispune mai multe poriri(conturi bancare,pe salar,etc).
baza legala art 371,art 452 si urm c pr civ
dl Gabriel Z. poprirea a fost facuta de catre aceasi banca de 2 ori pe singurul venit - cel de salarii greseala este ca a fost facuta si de catre persoana de la contabilitate( in urma hartiei de la executor), dar salariile se platesc pe card( iar la banca unde se fac viramentele pt salarii este acea hartie de la executoe de cateva luni si se opereaza poprirea lunar; problema este ca cei de la departamentul contabilitate au facut si ei aceasi poprire fara a se interesa la angajat de acest fapt. Deci cine este vinovat?
Va rog respectuos sa ma ajutati cu acest raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Proprire salar Desperados Desperados Buna ziua, as dori sa deschid un cont la banca dar nu poate banca respectiva sa mi deschida. Mentionez ca am propriri, si sunt constienta ca odata ce voi ... (vezi toată discuția)
O intrebare- limita pentru poprire exu exu Buna ziua am o intrebare sotia mea are o proprire pe salar de o banca iar acuma a primit hartie de la alta banca ca i se va face o proprire,intrebare este ... (vezi toată discuția)