avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O intrebare- limita pentru poprire
Discuție deschisă în Executare silită

O intrebare- limita pentru poprire

Buna ziua am o intrebare sotia mea are o proprire pe salar de o banca iar acuma a primit hartie de la alta banca ca i se va face o proprire,intrebare este urmatoarea acuma va lua mai putin salar cu 2 propriri,sau ramane aceasi proprire?Va astept raspunsul dvs.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:49, 3 Decembrie 2015
Poprirea totala, in cazul in care sunt mai multi creditori, poate fi in cuantum de maxim 50% din salariu.
Conform art.729(2)NCPC"Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume,urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului,indiferent de natura creantelor,in afara de cazul cand legea prevede altfel."
ca sa inteleg ea are acuma are 400 oprire iar acuma a venit al doilea care sa inteleg o sa aiba mai mare oprirea?in lege nu zice 1/3 max
Nu, legea zice că se oprește 1/2 pentru mai mult de o executare silită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca transilvania ... andreearm andreearm Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca Transilvania , au plătit un an apoi nu au mai reușit . Au primit Înștiințare de la recuperatori ca li ... (vezi toată discuția)
Datorii Dawood Dawood Buna seara.am doua datorii la același IFN....la una din ele mi-a venit oprire pe salariu 1/3 din acesta încă din luna iunie a fost prima oprire iar azi a ... (vezi toată discuția)
Poprire Ellenna1234 Ellenna1234 Buna ziua! Am trei popriri pt credite de la trei BEJ diferiți. Una este venită la banca unde se încasează salariul si deja plătesc 1/3 din iar celelalte ... (vezi toată discuția)